ĐURIĆ: Obesio bih se na Terazijama da Partizan duguje 20 miliona evra!

Pitajte ljude koji su tada bili na vlasti zašto Gasprom nije sponzor Partizana * Meni je žao prošle sezone, ali ja se osećam kao da smo uzeli i tu prošlu titulu * Mislim da smo u minusu oko šest-sedam miliona evra

  • 24

Sitno se broji do dana kada će Dragan Đurić posle šest godina napustiti funkciju predsednika fudbalskog kluba Partizan.

Za vreme njegovog mandata, Partizan je pet puta podigao trofej najboljeg u Srbiji, i u jednom momentu se izjednačio sa večitim rivalom Crvenom zvezdom po broju osvojenih titula nacionalnog šampionata. Osvojena su i dva kupa, ostvaren jedan plasman u Ligu šampiona i četiri u Ligu Evrope.

Najteže mu je bilo kad je Partizan doživeo blamažu od Šamroka, a najsrećniji je bio kada je u Briselu klub obezbedio plasam u Ligu šampiona.

Đurić tvrdi da je crno-bele preuzeo u momentu kada je dug iznosio 18.2 miliona evra.

- I Fejsa je bio zadužen milion i dvesta hiljada od toga kod Toleta... ali opet kažem, ljudima koji su radili ranije u Partizanu, bez obzira na taj dug, sva priznanja odajem, ali ne mogu da kažu da je Partizan uronjen. Šta bi trebalo za druge da se kaže, za Zvezdu naprimer?! - kaže Đurić u opširnom intervjuu Žurnalu.

Poslednjih dana se dosta spekuliše koliki je sada Partizanov dug. Negde se pominje 13.7 miliona, a negde čak između 20 i 30 miliona evra!

- To su stvari za smejanje. Ni jedna ni druga informacija nije tačna. Da Partizan duguje 20 miliona evra, obesio bih se na Terazijama. Mislim da se radi o devet miliona, ali imamo potraživanja od transfera Markovića više od milion, 20 odsto od Mitrovića što je milion i 800 hiljada. Ukupno potražujemo oko 3.5 miliona. Dakle, nije ni 13 miliona... Mislim da smo u minusu oko šest-sedam miliona evra.

Đurić je poručio da on oseća da je njegov klub i ove godine osvojio titulu.

- Meni je žao prošle sezone, ali ja se osećam kao da smo uzeli i tu prošlu titulu. Igrali smo i kvalifikacije za Ligu šampiona. Pošteno i realno, zaslužili smo da osvojimo i tu titulu. Ne možemo i ne smemo da zaboravimo utakmicu sa Vojvodinom, na kojoj je našem protivniku dosuđen penal metar van šesnaesterca. Bila je to klasična otimačina i ne samo na toj utakmici, i u Novom Pazaru smo oštećeni. Pokušao sam da skrenem pažnju ljudima u savezu, sudijskoj organizaciji, javnosti, ali je to malo vredelo.

Kada su u pitanju finansije...

- Nemamo državnog sponzora, nemamo NIS, Telekom... Zatražili smo, ali nismo dobili. Za sedam godina, imali smo 960.000 sponzorstva, a pogledajte koliko imaju naše komšije. I treba da imaju, ja podržavam da imaju šest-sedam miliona, ali dajte nama tri...

Na pitanje zašto Partizan nije doveo za sponzora ruski Gasprom, Đurić kaže:

- Pitajte ljude koji su tada bili na vlasti! I što je najgore za nas, to su uradili partizanovci. Mislim da država treba da pomaže sve. U redu je da Zvezda dobije pet miliona, ima najviše navijača, ali da i Partizan dobije tri, Vojvodina milion...

(Telegraf.rs/Deo intervjua preuzet je uz dozvolu redakcije Sportskog žurnala)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • e2

    14. decembar 2014 | 15:19

    A koliko duguju firme na koje si stavio katanac? Je li bi se i zbog njih obesio?

  • vwb

    14. decembar 2014 | 15:02

    Na Terazijama ce se besiti,radnici tvojih firmi,kojima si ukrao plate,kao i sve titule,predhodnih godina...

  • Aco

    14. decembar 2014 | 15:13

    Da je ova Srbija imalo pravna drzava vi bi ste vec odavno bili u "prdekani".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA