Godinu dana od dolaska Marka Nikolića u ''pakao'' (VIDEO)

Na današnji dan pre godinu dana Marko Nikolić potpisao je ugovor sa Partizanom, a predsednik Dragan Đurić ga dočekao rečima dobrodošao u pakao

  • 7

Sa samo 34 godine, 16. decembra 2013. godine, Marko Nikolić dobio je priliku da sedne na klupu Partizana. Na toj poziciji zamenio je Vuka Rašovića koji je dobio otkaz, iako je polusezonu završio sa bodom više od Crvene zvezde.

 

Taj kapital, ispostaviće se kasnije, nije bio dovoljan crno-belima da odbrane titulu i posle šest sezona, pehar namenjen šampionu Srbije promenio je vlasnika i završio u vitrinama večitog rivala. Samo nekoliko dana pre imenovanja za šefa struke, Nikolić je predvodio Vojvodinu protiv Crvene zvezde na Marakani i izgubio meč u 90. minutu pogotkom Mrđe. Postoji mišljenje da je upravo taj susret prelomio sezonu.

 

 

- Nikada se nisam plašio i jedva čekam svoj prvi radni dan. Biće teže osvojiti ovu titulu nego mnogih ranijih godina. Da bi izašli pobednički iz pakla moramo da stvorimo preduslove. Takmičarski ambijent ćemo stvoriti u svlačionici, a mi u klubu moramo da radimo brzo narednih dana i moramo svi da duvamo u ista jedra - bile su prve reči Nikolića nakon inaguracije na mesto trenera Partizana.

 

 

Njegovom uvodnom izlaganju prethodile su reči sada već odlazećeg predsednika kluba iz Humske, Dragana Đurića.

 

- Novom šefu sam rekao da dolazi u pakao, gde se osvajaju titule i prave rezultati i igra. Pratili smo ga nisu se složile kockice poslednje dve godine, ali sudbina je čudo - istakao je Đurić.

 

Kao glavni cilj Partizan je pred Nikolića postavio osvajanje titule, ali zbog dva nerešena ishoda protiv Novog Pazara i Vojvodine, poraza od Napretka u Kruševcu i serije od 15 pobeda Crvene zvezde, u tome nije uspeo.

 

 

- Neobično je važno da se odbrani titula, možda čak i kao nikada do sada. Izazova se nikad nisam plašio. Mali rat je ispred nas, moramo se spremiti za njega, lično se ne plašim mogućnosti da bude bilo kakvih zakulisnih radnji - istrčao se Nikolić da bi kasnije tokom prolećnog dela sezone često sugerisao na nepravde učinjene prema njegovom timu od strane sudija.

 

 

Za utehu mu je ostala činjenica da je dva puta pobedio u večitom derbiju i da je srpskog vicešampiona uveo u Ligu Evrope.

 

 

Iz svog bivšeg kluba Vojvodine doveo je trio fudbalera. Škuletića, trenutno najboljeg strelca šampionata, Vulićevića i Nikolu Trajkovića koji je zbog nediscipline u susretu sa Ludogorecom odstranjen iz tima.

 

Godišnjicu na klupi Partizana Nikolić je dočekao sa šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i sa dva osvojena boda u Ligi Evrope.

 

 

Ujedno bodovni suficit u odnosu na komšije pruža Nikoliću priliku da osvoji prvi trofej u karijeri.

 

Pred završetak prvog dela prošle sezone govorilo se i da je Marko Nikolić bio blizu Zvezdine klupe.

 

- Nisam imao dve ponude, prihvatio sam odluku Partizana jer volim velike izazove. Što se tiče te utakmice protiv Zvezde moram da kažem da je meni uvek žao kada ne dobijem utakmicu - konstatovao je pre godinu dana Marko Nikolić.

 

Sledeća polusezona po mnogo čemu je važna za budućnost kako Partizana, tako i njegovog trenera.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    17. decembar 2014 | 10:35

    PARTIZAN SAMPION,VOSA DRUGA,A FK DEVASTIRANI TRECA-LIGA SRBIJE..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • SOKI P.F.C. PRIJEDOR

    16. decembar 2014 | 23:55

    Nikolicu, u ovako slaboj konkurenciji moras uzeti duplu krunu! Nismo ni mi nesto ekstra, ali smo za nase uslove stvarno jaki. Titula je prioritet! Kad bi se kojim cudom desilo da izgubis titulu pa da Cukaricki bude sampion, jer ne vidim nikog drugog da moze da nas ugrozi, zapali diplomu bez razmisljanja.

  • racion valter

    17. decembar 2014 | 01:41

    Nikola Vujadinovic novo pojacanje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA