Najluđih pet utakmica odigranih na Svetog Nikolu! (VIDEO)

Duel Zvezde i Laboral Kuće koji se igra na jedan od najvećih srpskih praznika naterao nas je da se podsetimo nekih istorijskih mečeva u raznim sportovima koji su odigrani upravo na današnji dan

  • 2

Sveti Nikola je jedan od najvećih srpskih praznika, a postoji i ona naredna izreka da tog dana čitava Srbija slavi jednog od najvećih hrišćanskih svetaca. Ipak, život savremenih sportista takav - kakav je im ne dozvoljava da obraćaju na takve stvari pažnju, a vrlo često im se dešava da baš na neki svetak imaju zakazanu utakmicu.

Tako će i Crvena zvezda svoj poslednji meč u prvoj fazi Evrolige protiv Laboral Kuće morati da igra baš 19. decembra, na Sv. Nikolu, a to je idealna prilika za nas da se podsetimo najluđih mečeva u svim sportovima koji su se igrali na ovaj za Srbe važan praznik, bez obzira da li su u pitanju naši ili strani klubovi.

1. Partizan - CSKA Moskva 62:73 (2013) - Mnogim ljubiteljima košarke, a naročito navijačima Partizana je ovaj meč još u svežem sećanju. Crno-beli su pre tačno godinu dana protiv Moskovljana tražili prolaz u Top 16 fazu Evrolige i pronašli su ga.

Iako su poraženi u tom poslednjem kolu, nastavak takmičenja im je donela pobeda Fenerbahčea nad Nanterom, tako da je četa Duška Vujoševića ušla među 16 najboljih timova. Pionir je bio ispunjen do poslednjeg mesta, a jedino što je ovde izostalo je pobeda.

2. Filadelfija Igls - Njujork Džajants 38:31 (2010) - Meč poznatiji pod imenom "Čudo na Midoulendsu", u kome su se sastale dve ekipe koje su se borile za plej of, a što je najbitnije Filadelfija je napravila jedan od najvećih "kambekova" u istoriji NFL-a.

Iglsi su gubili 21 razlike (24:3), a na sedam i po minuta pre kraja bilo je 14 za Divove". onda je majkl Vik uspeo da kompletirao tri tačdaun pasa i odvede svoj tim u doigravanje. Ipak, apsolutni heroj je bio Dešon Džekson koji je uhvatio pas za pobedu nakon što je isteklo regularno vreme i prvi je igrač kome je to pošlo za rukom u istoriji američkog fudbala.

3. Barselona - Estudijantes 2:1 (2009) - Katalonski klub osvojio je titulu klupskog svetskog šampiona u meču u kome su odlučivali produžeci, a vrlo malo je falilo da argentinski tim odnese trofej kući. Estudijantes je poveo golom Boselija u 37. minutu, ali je džoker Pedro dva minuta pre kraja odveo duel u dodatnih pola sata igre.

Lionel Mesi koji je te godine osvojio i Zlatnu loptu doneo je trijumf svojoj ekipi pogotkom u 120. minutu meča.

4. Zadar - Partizan 80:78 (2012) - Košarkaši Partizana su u Jadranskoj utakmici odigrali mnogo mečeva koji su rešavani u poslednjim sekundama, a iako su uglavnom pobeđivali, ovoga puta su bili poraženi. Kao što i tradicija nalaže, Partizanu ne leže gostovanja u Zadru, gde su uspeli da pobede samo jednom, a bili su veoma blizu pre dve godine da trijumfuju i drugi put u ABA ligi.

Bila je to završnica za infarkt, Bertans je izgubio loptu i četiri sekunde pre kraja Zadrani su pogodili trojku za 77:75, ali je Bertans na sekund pre isteka vremena vratio tri poena za 78:77 za crno-bele, ali je odna postignut verovatno jedan od najupečatljivijih koševa u regionalnom takmičenju. Direktno dodavanje iz auta za Romea Trevisa pod košem i erupcija oduševljenja za domaće navijače na tribinama i neverica u očima košarkaša Partizana.

5. Vašington Redskins - Njujork Džajants 28:0 (1943) - Ovo je jedna od najkontroverznijih utakmica u istoriji američkog fudbala, iako je odigrana dok je on tek hvatao uzlet u SAD kao vodeći sport. Kontroverzna je zbog samog rezultata na njoj koji je prosto neverovatan, ali iz zbog posledica, jer su ovom pobedom Redskinsi dobili priliku da igraju meč za titulu.

Godinama se verovalo, ali i dan danas da je ovaj meč bio namešten, ali nikakvih dokaza nije bilo, niti je išta ukazivalo na to, osim sumnji spekulacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Thanks

    19. decembar 2014 | 19:01

    partizan ove godine ne igra na svetog Nikolu....nisu nesto raspolozeni, pa resili da odmore malo..... mislim, mogli su oni da igraju da su hteli, nego nece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA