Grad podržao ideju o ulici Miljana Miljanića!

Komisija za imenovanje trgova i ulica Beograda će prilikom donošenja odluke o ulici konsultovati najširu, pre svega sportsku, javnost kako bi to mesto bilo dostojno njegovog dela

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić podržao je inicijativu da jedna ulica u Beogradu dobije ime proslavljenog trenera i predsednika Fudbalskog saveza Miljana Miljanića, koji je, kako je rekao, ostavio neizbrisiv trag u srpskom i jugoslovenskom fudbalu i sportu.

Vesić je rekao da je Miljanić odavno zaslužio da mu Beograd i Srbija odaju zasluženu počast i najavio da će grad, sa zadovoljstvom, preporučiti Komisiji za imenovanje ulica i trgova grada Beograda da donese navedenu odluku.

- Veoma mi je drago što je Upravni odbor FK Crvena zvezda, na predlog potpredsednika Slaviše Kokeze, uputio Skupštini grada Beograda predlog da jedna ulica u našem gradu dobije ime proslavljenog trenera i predsednika Fudbalskog saveza Miljana Miljanića. Značaj Miljanića za naš fudbal i sport je tako veliki da verujem da će komisija naći pravni osnov da donese odluku bez obzira što će narednog januara biti tri godine od njegove smrti - istakao je Vesić.

Miljan Miljanić, naglasio je gradski menadžer, nije bio samo trener Crvene zvezde, sa kojom je osvojio osam trofeja, već i legendarni trener Real Madrida, sa kojim je bio dva puta prvak Španije i jednom pobednik Kupa, zatim Valensije i reprezentacije Jugoslavije.

Vesić je izrazio uverenje da će Komisija za imenovanje trgova i ulica Beograda prilikom donošenja odluke o ulici koja će nositi ime Miljanića konsultovati najširu, pre svega sportsku, javnost kako bi to mesto bilo dostojno njegovog dela.

- Nadam se da će to biti prilika da u toj ulici budu izgrađeni ili obnovljeni sportski sadržaji kako na Miljana Miljanića ne bi podsećala samo tabla sa imenom. Ta ulica će podsećati na ono što je on bio samo ako bude mesto okupljanja mladih koji se bave sportom - rekao je Vesić, ističući da je Miljanić posvetio život sportu i mladima.

On je najavio i da će Komisija za imenovanje ulica i trgova narednih dana doneti odluku o tome koja ulica će dobiti ime po legendi Crvene Zvezde i jugoslovenskog fudbala Rajku Mitiću. Kako je naveo, to će biti neka od ulica u blizini Zvezdinog stadiona, koji od nedelje nosi njegovo ime.

To će biti prava odluka kao što je bila i ona od pre četiri godine da jedna ulica, baš u blizini stadiona Partizana, dobije ime po Draganu Manceu, zaključio je gradski menadžer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nih

    22. decembar 2014 | 16:49

    Opsta smejurija!!!!! Ali, Kokeza se setio, zar ne???? Umetnost, nema sta...

  • igor grobar do smrti

    22. decembar 2014 | 20:40

    Poceli da nam namecu njihove legende, legende za favorizovanje zvezde i namestanje raznih zezancija. Sta je sledece? Ulica Dragana Dzajica ili Zvezdana Terzica. Ovo sto ovi rade prevrsava svaku meru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA