Mladi fudbaleri Srbije dobili selektora!

Sa doskorašnjim trenerom Jagodine dogovorena je saradnja do završetka prvenstva Evrope juna 2015. godine u Češkoj

  • 1

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) imenovao je Mladena Dodića za novog selektora mlade nacionalne reprezentacije.

Dodić je izabran jednoglasno na predlog potpredsednika FSS zaduženog za A i mladu reprezentaciju Sava Miloševića, a na toj dužnosti zameniće Radovana Ćurčića koji je prošlog meseca preuzeo kormilo seniorskog državnog tima.

Sa doskorašnjim trenerom Jagodine dogovorena je saradnja do završetka prvenstva Evrope juna 2015. godine u Češkoj, saopšteno je na sajtu FSS.

- Trudiću se da nastavim putem uspeha koji je trasirao prethodni selektor Radovan Ćurčić sa svojim stručnim štabom i kvalitetnom generacijom mladih reprezentativaca - rekao je Dodić.

Dodić je u dosadašnjoj karijeri radio kao šef strucnog štaba Napretka iz Kruševca, Novog Pazara, Dinama iz Vranja, Javora i Jagodine, koju je prošle sezone vodio do finala Kupa Srbije i trećeg mesta u nacionalnoj Superligi.

"Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su uverenje da će Ćurčić i Dodić odličnom saradnjom u vremenu koje dolazi omogućiti maksimalne preduslove za našu mladu reprezentaciju pred kontinentalno takmicenje, ujedno i kvalifikaciono za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru", navodi se na sajtu FSS.

Nasastanku su izabrana još četiri selektora na predlog direktora mlađih selekcija u FSS Mitra Mrkele.

Za selektora U-16 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 1999. godine) izabran je Milan Ðuričić, a za selektora U-15 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 2000. godine) Marko Mitrović.

Novi selektor A ženske reprezentacije Srbije je Boris Arsić, trener ŽFK Spartak iz Subotice, a za selektora U-16 ženske reprezentacije izabrana je Suzana Stanojević.

Razmatrana je i odluka Komisije za žalbe UEFA, koja je odbacila žalbu FŠ na kazne donete posle prekinute utakmice sa Albanijom, u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Odlučeno je da FSS podnese žalbu Nezavisnom arbitražnom sudu sporta u Lozani, a o svim koracima javnost će biti pravovremeno obaveštena.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA