Ovaj golgeter je bio idol Kristijana Ronalda, a sada se skida sa kokaina! (VIDEO)

Osvajao je Zlatnu kopačku dvaput, bio reprezentativac Brazila, jedan od najboljih strelaca sveta krajem 90-ih, a danas...

  • 0

Mario Žardel je bio jedan od najboljih fudbalera planete 90-ih godina, a prvu Zlatnu kopačku osvojio je 1999. Tadašnji fudbaler Porta postigao je 166 golova na 169 utakmica, tokom četiri sezone, a bio je uzor mnogim mladim fudbalerima...

Između ostalih i Kristijanu Ronaldu!

Žardel se posle kraće epizode u Galatasaraju, ponovo vratio u Portugal, ali u večitog rivala plavo-belih, Sporting, gde je nastavio da dominira - na 62 utakmice postigao je 67 golova.

Brazilca je tada mladi Portugalac Ronaldo poštovao ne samo zbog fudbalskog umeća, nego i zbog toga što je bio zaljubljen u njegovu sestru Jordanu sa kojom je bio u vezi.

Žardel je 2002. godine osvojio drugu Zlatnu loptu, posle čega je krenuo da propada. Nije bio član šampionske generacije Brazila, koja je osvojila Zlatnu Boginju 2002. godine, zbog čega je počeo da pije.

Tokom jednog pijanstva pao je i pokidao ligamente kolena, posle čega se nikada nije vratio u staru formu. Počeo je često menja klubove - Bolton, Old Bojs, Gojas, Beira Mar, Černomorec, a u fudbalu je tražio spas od droge i alkohola.

- Moj život poslednjih desetak godina je propadao iz dana u dan. Čovek se nađe u vrtlogu događaja i ako nije jak to ga jednostavno odnese - rekao je Žardel koji je otkrio da ga je slomila očeva smrt i nemogućnost da pomogne majci u borbi sa alkoholizmom:

- U tim se trenucima alkohol i droga čine kao savršen izlaz. Ali to je samo privid. Kad mi je teško, utehu pronalazim u Bogu - zaključio je Žardel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA