Ninković napunio 30 godina: Po čemu će ga Delije najviše pamtiti? (VIDEO)

Nekadašnji vezista Zvezde i veliki miljenik Delija danas proslavlja rođendan

  • 7

Na današnji dan, pre 30 godina, rođen je doskorašnji fudbaler Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac Srbije Miloš Ninković.

Karijeru je počeo u Čukaričkom, dugo igrao za Dinamo iz Kijeva, potom šest meseci za Evijan (čiji je i danas član), ali će ostati upamćen kao član Zvezdine generacije koja je prekinula višegodišnju dominaciju Partizana.

MILOŠ NINKOVIĆ: Sve o Zvezdi, reprezentaciji, humanitarnim akcijama, Delijama (FOTO)

Iako je odigrao samo sezonu u najtrofejnijem srpskom klubu, Ninković je vrlo brzo postao miljenik Delija, a ovo su verovatno potezi po čemu će ga na Marakani najviše pamtiti.

DVA GOLA PROTIV JAGODINE NA POČETKU SEZONE

Nije se Ninković nadavao mnogo golova u crveno-belom dresu, ali je već u prvom meču u JSL na Marakani postigao dva. Crveno-beli su tada savladali Jagodinu i upisali prve bodove jer su prethodno izgubili u Ivanjici.

RAZBIJENE GLAVE IGRAO DERBI, A POSLE NJEGOVOG ŠUTA OBRADOVIĆ JE POSTIGAO AUTOGOL

San mu je bio da zaigra derbi protiv Partizana, ali se do poslednjeg momenta nije znalo da li će biti učesnik 145. večitog derbija. Utakmicu ranije dobio je žestok udarac u glavu, ali je smogao snage i sa zaštitnom kacigom počeo susret.

To se pokazalo kao pun pogodak jer je nakon njegovog udarca glavom Obradović postigao autogol i doneo minimalnu pobedu Zvezdi.

SVOJIM NOVCEM UČESTVOVAO U RENOVIRANJU SVLAČIONICA

Nedugo pošto su na Marakani renovirali svlačionice domaćeg tima pojavila se informacija da su Nikola Mijailović i MIloš Ninković najzaslužniji za novi izgled. Priče koje su kružile niko nije hteo da potvrdi, ali je istina nedugo zatim izašla na videlo.

GOLOVI PROTIV OFK BEOGRADA

Osim Jagodini i Napretku, Ninković je dva puta tresao i mrežu OFK Beograda. Prvi put u jesenjoj polusezoni kada je doneo tri boda sa penala u 87. minutu, a drugi put na proslavi titule. Ninković je postigao četvrti gol u 86. minutu i tako definitivno osigurao pobedu protiv Romantičara.

PROMAŠEN PENAL NA DERBIJU

Teško da će navijači Zvezde moći da zaborave 146. večiti derbi i dva promašena penala u prvom poluvremenu. Prvi je Ninkovićevo delo. kada je očajno šutirao, a golman Lukač ga pročitao. Nakon toga Nine nije bio isti na terenu i već na poluvremenu je tražio zamenu.

PESMA ''VOJNIK 33''

Tokom boravka u Zvezdi Ninković je dobio i pesmu pod nazivom ''Vojnik 33'', a zanimljivo to mu je bio poklon za 29. rođendan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boka

    25. decembar 2014 | 15:13

    Pravi zvezdas. Ziv bio

  • Rambo Petkovic

    25. decembar 2014 | 15:18

    Nine srecan rodjendan, i hvala ti puno za sve sto si dao nasoj ZVEZDI.. Uvek ces biti deo nas, i nas vojnik 33.. <3

  • Boringkid

    25. decembar 2014 | 18:52

    Po velikom srcu, i mnogo lepim i humanim delima!!! I ne nas pokazanom fudbalskom znanju! Srecan rodjendan Nine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA