Sevale pesnice u Njujorku, Džejms dočekan ovacijama, ali ispraćen porazom iz Majamija (VIDEO)

prvi meč Božićnog specijala završen tučom na parketu * Šampion izgubio od Oklahome, Majami očitao lekciju Lebronu i Klivlendu

  • 0

Lebron Džejms i Dvejn Vejd zagrljeni i sa smeškom na licu - kao u dobra stara vremena! Samo što ovoga puta nisu nosili istu boju dresa. Vejd je i dalje uzdanica Majamija, dok je Lebron noćas samo bio gost na Floridi gde je njegov Klivlend poražen rezultatom 101:91.

Očekivano, Džejms je bio najbolji u svom timu sa 30 poena, osam asistencija i četiri skoka, samo par dana pre svog 30. rođendana koji će proslaviti u utorak. Upravo je to i bila jedna od tema razgovora sa Vejdom koji je dve godine stariji.

- Imao sam pitanje za Vejda ''Šta se to menja sa godinama?'' Mi smo godinama igrali zajedno i to što smo sada na dve strane ništa ne menja. To nikada neće stati između našeg prijateljstva - jasan je bio Džejms koji je Badnje veče proveo upravo u Vejdovoj kući.

On je njihov kralj! Pogledajte doček za Lebrona u Majamiju! (VIDEO)

Vejd je za nijansu bio bolji na terenu što se tiče poena. Postigao je 31, od čega čak 25 u prvom poluvremenu. Pratio ga je Deng sa 25 poena i po osam skokova i asistencija. Isti broj koševa ubacio je i Kajri Irving, ali samo sa druge strane, dok je Kevin Lav stigao samo do 14.

Pobeda Oklahome nad aktuelnim šampionom rezultatom 114:106 za mnoge je pokazatelj da su Gromovi spremni da preuzmu tron na Zapadu. Durent nije igaro na ovom meču Božićnog specijala NBA lige, ali je u odelu sedeo na klupi.

Junak trijumfa bio je Rasel Vestbruk sa 34 poena i 11 asistencija. Pratili su ga  Serž Ibaka sa 21 poenom, a Stiven Adams upisao je 16 poena i 15 skokova. Moro je imao 15, a Peri Džons 14 poena na svom kontu. Kod Sparsa najbolji je bio Manu Đinobili sa 11 poena i 13 asistencija, Boner ubacio je 17 poena, a Tim Dankan upisao je 15.

Prvi meč Božićnog specijala odigrali su Vašington i Njujork, a gosti iz glavnog grada su trijumfovali rezultatom 102:91. Međutim, ono što je obeležilo praznično raspoloženje jeste tuča Kvina Ejsija i Džona Vola. Ejsi je udario Vola, a plejmejker Vašingtona ga je vrlo brzo odgurnuo, posle čega je nastao haos. Ejsi nije ostao dužan, već je ponovo nasrnuo na Vola, kojeg je udario podlakticom u glavu.

Epilog svega bila je isključujuća tehnička za Ejsija, dok je Vol završio utakmicu, ali je, takođe, dobio tehničku grešku.

Rezultati:

Njujork – Vašington 91:102

San Antonio – Oklahoma Siti 106:114

Majami – Klivlend 101:91

Čikago – LA Lejkers 113:93

LA Klipers – Golden Stejt 100:86

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA