Da li je ovo najbolji tim Zvezde ikad? (FOTO) (VIDEO)

Ova generacija Zvezde ostvarila je neke rekorde, ali je pitanje da li može da se poredi s generacijama koje su osvajale titule - na onu iz 1974, kao i na one iz sezone 1993/94, odnosno iz 1998. godine. Šta vi mislite?

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ispisali su nove stranice klupske istorije u sezoni 2014/15. u kojoj su oborili nekoliko rekorda ABA lige, ali i klupskih dostignuća u istoriji.

Crveno-beli su se plasirali u TOP 16 fazu Evrolige kao prva srpska ekipa s pozitivnim skorom pobeda i poraza (6-4), a pobeđivali su i španske ekipe Valensiju i Laboral Kuću na njihovom terenu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Osim toga, imaju skor 16-0 u ABA ligi, što niko do sada nije uradio, a vezali su i 16 pobeda zaredom, čime su prestigli Partizan koji je imao 15 pobeda u sezoni 2007/08.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Po mišljenju mnogih, ova generacija Zvezde igra verovatno najlepšu košarku u poslednjih 20 godina, napadačku, ali s jakom odbranom.

Statistika u Evroligi dovoljno govori: Boban Marjanović je najbolji igrač Evrolige, a Zvezda najbolji skakački tim Evrope.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zato se možda i s pravom postavlja pitanje da li je ovo najbolji tim Zvezde koji je igrao u poslednjih 20 godina, a možda čak i ikad, uzimajući u obzir i vreme najvećih legendi Kapičića, Slavnića, Simonovića...

Ili možda od ekipe iz 1998. koja je osvojila poslednju titulu, na čelu s Topićem, Rakočevićem, Benčićem, Popovićem, Bolićem, Kuzmanovićem...

Printskrin: Youtube/sparski vgd Printskrin: Youtube/sparski vgd

Ili od one iz 1994. koja je takođe uzela titulu, sa Sašom Obradovićem, Nebojšom Ilićem, Miletom Lisicom, Aleksandrom Gilićem, Dejanom Tomaševićem...

Ili možda one ekipe iz 1974. koja je osvojila prvi evropski trofej Kup Kupova, pandan sadašnjem Evrokupu.

Printskrin: Youtube/KK crvena zvezda Printskrin: Youtube/KK crvena zvezda

Predvođeni Slavnićem, Simonovićem i Kapičićem ostvarili su najveći uspeh u istoriji kluba do danas.

Takođe, ono što karakterše ostale ekipe Zvezde je TITULA šampiona države, koju ova ekipa, kao nijedna druga od 1998, godine nema u svojoj vitrini.

Ni ekipa iz 1993. i 1994. nije bila za potcenjivanje, jer su sve sami vrhunski igrači i Zvezdina deca igrala za tu ekipu i osvojili titulu. I to ne jednu, već dve zaredom.

Ako su titule jedino merilo, onda može da se kaže da sadašnjoj generaciji Zvezde nedostaje još samo malo da bi postala najbolja u istoriji. Rekorde su srušili, igraju dobru košarku, ali nedostaju im titule, kao i da izbace igrače za reprezentaciju.

Ali, tu ne moraju da brinu jer će Marjanović, Mitrović, Dangubić, Kalinić i Jović sigurno naći mesta na spisku selektora Aleksandra Đorđevića.

Šta vi mislite - da li je ovo najbolja generacija Zvezde?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coki

    5. januar 2015 | 18:24

    Nije to Zvezda to je Fmp-Limenkice. A Partizan Institucija!

  • Керовић Четник !!!

    5. januar 2015 | 18:15

    Џаба све док не освоје нешто !!!

  • bart

    5. januar 2015 | 18:23

    Slazem se, za ove dve godine postojanja KKCZBGFMP ovo je bez ikakve sumnje najbolja generacija !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA