10 stvari koje niste znali o treneru Zvezde i da li su ga Grobari napali na Dorćolu?

Trener srpskog šampiona, u razgovoru za Telegraf, govori o idealnih 11 Zvezde s njim u timu, o prvom honoraru, Fergusonu i Murinju, najdražem golu, za čim žali, kao i navodnom napadu Grobara pre 15-ak godina

  • 8

Neposredno po završetku jesenje polusezone razgovarali smo sa trenerom Crvene zvezde Nenadom Lalatovićem koji se osvrnuo na sve šta je urađeno otkako je on letos došao u klub, ali i na neke stvari iz života koje malo ko zna.

U decembru ste imali priliku da čitate pomenuti osvrt na jesen za nama, u januaru i o mogućem povratku Nemanje Vidića na Marakanu. Sada vam otkrivamo 10 stvari koje niste znali o treneru Zvezde, a koje je Lalatović priznao u razgovoru za TELEGRAF.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prvi honorar...

- Prvi honorar sam potrošio tako što sam odveo oca na ručak i kupio ocu i bratu poklon.

Idealna postava Zvezde (s njim u timu)...

- Rajković, Marković, Vidić, Bunjevčević, Gvozdenović, Ilić, Stanković, Bošković, Pjanović, Drulić.

Najdraži gol u karijeri...

- Derbi kada sam dao gol Partizanu i proslavio ga na severu - 2:0.

Meč koji bi voleo da zaboravi...

- Voleo bih da zaboravim meč gde sam ja, kao ja, odigrao dobro protiv Dinama iz Kijeva. Vodili smo 1:0, na kraju je bilo 1:1 i mi smo ostali bez Lige šampiona. To mi je najteže palo kao igraču jer je Šahtjoru malo falilo da uđe u LŠ. Bili smo bolji, ali nismo imali sreće.

Koga se plašio na terenu...

- Nikoga se nisam plašio i nisam imao strah ni od koga. Sva ta moja generacija je imala visoko samopouzdanje da nismo prezali ni od koga tako da ne mogu da izdvojim nekoga koga sam se plašio jer strah nije postojao. Toliko se nisam bojao da sam najviše voleo da igram derbi na stadionu Partizana. Oni su bili ti koji su se plašili kada prolaze kroz tunel.

O navodnom napadu Grobara na Dorćolu, pre 15-ak godina...

- To su samo mediji pisali, Grobari me nikada nisu napali. Ja sam odrastao na Dorćolu. Tamo su sve vođe navijača Partizana i naravno da ih znam. Nije bilo teško odrastati u takvom kraju. Ja sam imao svoje drugare zvezdaše, ali poznajem i dosta navijača Partizana. To su ljudi s kojima sam išao u osnovnu školu. Pozdravimo se kada se sretnemo, nekad popijemo i piće.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Koreografije Delija koje najviše pamti...

- Lacio, Selta, protiv Barselone. Na Zvezdine navijače ne treba trošiti reči. Definitivno najsvetlija tačka kluba i srpskog fudbala. Svi smo mi prolazni, a Zvezda kao klub i njeni navijači uvek ostaju. Jednog dana kada ne budem u klubu, ja ću biti navijač. Bio ja tu ili ne, Zvezda će biti u mom srcu. Sve mi je dala.

Za čim najviše žali u karijeri...

- Žao mi je jedino što nisam otišao u Olimpik iz Marseja. Zvezda je imala ponudu od 7,5 miliona, ali su želeli da ekipa ostane na okupu zbog Lige šampiona. Zatim su me tražili Šalke i Galatasaraj. Bukvalno sam se pozdravio sa saigračima, kao Lazović sada, ali kada je trebalo da potpišem ugovor nešto je iskrslo i sve je propalo.

- Ostao sam. Otišao u Šahtjor mimo svoje volje. Nisam tada želeo da odem u Šahtjor. Otišao sam samo zbog Zvezde da bi ona mogla da zaradi. Meni je ugovor isticao za tri meseca i moja ljubav prema Zvezdi je prevagnula da odem i na svoju štetu negde. Fudbal u Ukrajini tada nije bio u ekspanziji.

- Da sam sačekao tri meseca mogao sam da odem gde sam hteo. Na kraju se nisam pokajao što sam bio. Osvojio sam tri titule sa njima. Njihov gazda je čovek koji se rađa možda jednom u hiljadu godina. Koliko voli fudbal, igrače, koliko je posvećen svom klubu. To je retkost. Čak je bolji i od Abramoviča.

Foto: MN Press Foto: MN Press

Kako je postao trener...

- Prvo sam počeo da radim kao skaut. Radio sam zajedno sa nekim ljudima i sigurno bi profitabilnije bilo da sam ostao u tom poslu. Ali, jednostavno nisam se pronašao. Česta putovanja, zatim moraš malo i da ne budeš iskren prema njima, a ja to nisam mogao.

- Potom sam krenuo da razmišljam šta bih mogao i trenerski posao je počeo da mi se dopada. Malo sam se raspitao...Čim sam upisao shvatio sam da je to moj život. Posle prvog predavanja i pokazivanja shvatio sam da je to ono šta želim. Ubrzo sam dobio B, A, profi licencu, za tri i po godine sve položio.

- Usledio je Srem. Spasio sam ih sa poslednjeg mesta, uveo u 1/16 finala Kupa i bili smo četvrti na tabeli.  Dobio sam poziv Proletera, otišao na dve godine, napravio najbolji start u istoriji kluba, izbacio nekoliko mladih igrača. Zatim Voždovac, Napredak i sada Zvezda.

Ferguson ili Murinjo...

- Ferguson. Pokazao je kakav je trener kada je znao da proceni igrača i da Nemanji Vidiću kapitensku traku poren Ferdinanda, Gigsa, Skolsa, Runija. Napravio je pravi pogodak. Dao traku vođi, a Vidić mu je vratio sve na terenu.

(Mario Marić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    7. januar 2015 | 21:13

    ..LALE,nije ti u zivotu sve tako sivo,NEGO JE SVE CRNO-BELO ! ..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!! Pozdravio te Dzoni !

  • živa Mileva

    7. januar 2015 | 23:31

    Najgori poraz mu bio protiv Dinama kad je on lično dobro odigrao...pazi komplekse...a šta je bekčino jedna kad si bio crna rupa u svemiru a Vida i Gvozdenović te krpili a Zvezda dobijala...

  • Boka

    7. januar 2015 | 21:44

    Sve je crveno belo zauvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA