TROICKI: Zbog suspenzije sam ljutito radio kao nikad, trud se isplatio!

- Zadovoljan sam zbog pobede, iako sam u poslednje vreme imao i bolje partije. Srećan sam zbog dobrog niza - rekao je srpski teniser

  • 3

Srpski teniser Viktor Troicki uživa na terenu posle jednogodišnje pauze i dodao da se nada da će beležiti još bolje rezultate.

Troicki je  savladao Leonarda Majera iz Argentine sa 6:4, 4:6, 6:4, 6:0 i plasirao se u treće kolo Australijan opena.

- Verujem da ću iskoristiti svaku šansu koja mi se ukaže. Uživam na terenu, a dodatan motiv mi daje to što sam dugo odsustvovao. Zadovoljan sam zbog pobede, iako sam u poslednje vreme imao i bolje partije. Srećan sam zbog dobrog niza - rekao je Troicki posle meča protiv Argentinca.

On je istakao da ima veliku dozu samopouzdanja, pogotovo što je prethodno osvojio turnir u Sidneju.

- Dobro se osećam i gledam samo od meča do meča. Imam veliku dozu samopouzdanja i koncentrisan sam na rivale - naveo je Troicki.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Troickom će protivnik u narednoj fazi biti sedmi teniser sveta Tomaš Berdih iz Češke, koji je bio bolji od Jirgena Melcera sa 7:6, 6:2, 6:2.

- Tomaš je jedan od najboljih igrača i dobro se znamo jer smo mnogo puta igrali. Biće veoma teško, ali daću sve od sebe kako bih ga pobedio. Na meni je da odigram dobro i pokušam da zabeležim trijumf - rekao je srpski teniser.

Troicki je istakao da nije razmišljao da napusti tenis i pored toga što je posle suspenzije bio na 842. mestu.

- Krenuo sam sve iz početka i pomislio zašto se ne bih ponovo vratio na vrh. Uradio sam dobru stvar i zadovoljan sam. Iako sam imao sumnju nikada nisam razmišljao o odustajanju. Zbog suspenzije sam bio ljut i radio sam kao nikad, trud se isplatio -  zaključio je Troicki.

Troicki se trenutno nalazi na 54. poziciji na ATP listi, ali ga očekuje novi skok posle uspeha na Otvorenom prvenstvu Australije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA