Viktor Troicki je trenutno najbolji teniser na svetu!

Niko nema takav niz od početka 2015. godine kao srpski teniser koji je obezbedio treće kolo Australijen opena

  • 10

Viktor Troicki je trenutno najbolji teniser na svetu! Na prvi pogled zvuči veoma čudno, ali kada se uzmu u obzir mečevi u 2015. godini niko nema takav niz kao Srbin.

Činilo se da će Viktoru trebati dosta vremena da se ''vrati u sedlo'' posle nesrećne suspenzije koja ga je zadesila, međutim 2015. godinu je počeo kao iz snova. Štaviše, ne verujemo da je ikada u karijeri zabeležio takav niz kao što trenutno ima.

A ima 10 uzastopnih pobeda iza sebe. Računajući kvalifikacije za ATP turnir u Sidneju, koji je na kraju osvojio, plus prva dva kola AO, pobeda nad Leoandrom Majerom mu je 10. uzastopna čime nijedan teniser ne može da se podiči.

- Verujem da ću iskoristiti svaku šansu koja mi se ukaže. Uživam na terenu, a dodatan motiv mi daje to što sam dugo odsustvovao. Zadovoljan sam zbog pobede, iako sam u poslednje vreme imao i bolje partije. Srećan sam zbog dobrog niza - jasan je bio Troicki nakon plasmana u treće kola AO:

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Krenuo sam sve iz početka i pomislio zašto se ne bih ponovo vratio na vrh. Uradio sam dobru stvar i zadovoljan sam. Iako sam imao sumnju nikada nisam razmišljao o odustajanju. Zbog suspenzije sam bio ljut i radio sam kao nikad, trud se isplatio.

Sve je počelo nakon jedinog poraza u 2015. godine od Denisa Kudle tokom kvalifikacija za Brizbejn (2:0), a prvi u nizu mu je bio Španac Enrike Lopez-Perez. Najbliži Viktoru trenutno je Švajcarac Rodžer Federer koji je, ne računajući očajan prvi set, lagano prošao u narednu rundu.

Priliku da nastavi impresivan niz Troicki će imati u petak kada će ispred sebe imati težak zadatak - pokušaće da izbaci Tomaša Berdiha. Samo dan ranije, Viktor će se okušati i u dublu.

Sidnej:

Troicki - Lopez-Perez 2:0

Troicki - Jari 2:1

Troicki - Travaljia 2:0

Troicki - Klizan 2:0

Troicki - Anduhar 2:1

Troicki - Boleli 2:1

Troicki - Miler 2:0

Troicki - Kukuškin 2:0

Melburn:

Troicki - Veseli 3:1

Troicki - Majer 3:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA