Marsej spreman za povratak Riberija (VIDEO)

Utakmicu Marsej - Bajern sa setom će posmatrati i navijači Crvene zvezde, koja je na putu do titule evropskog prvaka 1991. savladala upravo ova dva tima

  • 0

Fudbaleri Olimpika iz Marseja i pored slabe forme u francuskom šampionatu nadaju se da mogu do povoljnog rezultata protiv Bajerna iz Minhena na "Velodromu" u prvom četvrtfinalnom duelu Lige šampiona. Bavarci stižu na jug Francuske kao favoriti, a nema sumnje da domaći navijači spremaju vatren doček za bivšeg ljubimca Franka Riberija, koji je dve sezone (2005-07) nosio dres Marseja, pre prelaska u Minhen.

Interesantno, Marsej je izgubio čak devet od poslednjih 19 utakmica na svom stadionu u Ligi šampiona, pa im ni taj podatak ne ide na ruku pred duel u sredu (20:45h).

Iako se nikada do sada nisu sastajali, dva kluba su povezana igračima koji su nosili dresove oba rivala. Osim Riberija, Danijel Van Bujten je još jedan član Bajerna, a bivši prvotimac Olimpika, dok je sa druge strane Franc Bekenbauer, legendarni štoper Bajerna, bio trener Marseja u sezoni 1990-91.

Utakmicu Marsej - Bajern sa setom će posmatrati i navijači Crvene zvezde, koja je na putu do titule evropskog prvaka 1991. savladala upravo ova dva tima. Najpre je u polufinalu savladan Bajern (2:1, 2:2), dok je u finalu u Bariju tim iz Beograda bio bolji od Bekenbauerovog Marseja posle boljeg izvođenja penala (5:3, meč završen 0:0).

Marsej je u večerašnjem duelu oslabljen za prvog čuvara mreže Stiva Mandandu, koji je dobio crveni karton u revanšu osmine finala protiv Intera, a neće biti u ekipi ni napadača Loa Remija, kao ni štopera Sulejmana Dijavare. Sa druge strane, Jup Hajnkes ne može da računa na Bastijana Švajnštajgera, koji će se najverovatnije naći na klupi za rezerve.

Olimpik Marsej - Bajern Minhen (20:45)

Stadion: "Velodrom"

Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija)

MARSEJ (4-3-3): Brasiljano - Aspilikueta, Mbija, Nkolu, Morel - Dijara, Šejru, Amalfitano - Valbuena, A. Aju, Brandao. Trener: Didije Dešan.

BAJERN MINHEN (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kros - Roben, Miler, Riberi - Gomez. Trener: Jup Hajnkes.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA