NBA ima novu zvezdu! U meču "udario loš na goreg" izgubili su Lejkersi! (VIDEO)

Hasan Vajtsajd je uspeo da dobije ugovor u NBA tek u novembru, a pre toga je igrao u Kini i Libanu, međutim, sada je čovek za koga trener Majamija sprema akcije u odlučujućim trenucima * Niksi savladali "jezerdžije" u duelu jednih od najlošijih timova u ligi

  • 0

Prethodne noći u NBA odigrane su samo dve utakmice, ali smo na njima dobili i jednu novu zvezdu košarke u SAD, ali i saznali ko je gori od nekadašnja dva velikana. Majami je dobio Boston 83:75, zahvaljujući zvezdi u usponu Hasanu Vajtsajdu, i to u noći kada su svi u Bostonu bili više okrenuti Superboulu, dok su Niksi pobedili Lejkerse u duelu koji se može nazvati "udario loš na još goreg" 94:80.

Hasan Vajtsajd postaje ne samo momak o kome se priča u košarkaškim krugovima, već onaj za koga treneri prave akcije i na koga protivnici obraćaju veliku pažnju, a ovo ne bi bilo ništa čudno da on nije pre samo tri meseca stigao u najjaču ligu sveta, a pre toga je igrao u Kini i Libanu.

Dvadesetpetogodišnji košarkaš je probao prethodnog leta u nekoliko NBA timova, ali ga je na kraju uzeo Hit, kao zamenu za glavne igrače, međutim, on se nije složio sa time. Od Nove godine je počeo da igra kao preporođen, a trener Erik Spoelstra je na duelu protiv Bostona, pravio akcije isključivo za njega u odlučujućim trenucima, a ne za glavnu zvezdu tima Krisa Boša.

To mu se itekako isplatilo, jer je Vajtsajd ubacio 20 poena i imao devet skokova zbog čega je i najzaslužniji za pobedu svoje ekipe. Pratio ga je Boš sa 18 poena, dok su na drugoj strani Zeler i Bredli dali po 17 koševa.

Jedne od najlošijih ekipa u ligi srele su se u Medison Skver Gardenu, gde su nekada vodile žestoke i važne borbe, a ne kao sada za puki prestiž. Lejkersi i Njujojork imaju sezone za zaborav, a ovo je bio duel čisto da se proveri ko je od njih gori.

Karmelo Entoni je odlučio da najzad odigra neku utakmicu ove godine na svom niovu i najzaslužniji je za trijumf Niksa. Ubacio je 31 poen i imao osam skokova, a pored njega je samo Galovej bio dvocifren sa 13 poena.

Kada je ovakva situacija u Niksima, kakva li je tek u redovima "jezerdžija" koji su izgubili, a imali su nešto više raspoloženijih igrača. Klarkson je ubacio 19 koševa, a isto toliko imao je i Buzer, uz 10 uhvaćenih lopti.

NBA, rezultati:

Majami - Boston 83:75

LA Lejkers - Njujork 80:94

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA