RADONJIĆ PRED KUP: Lako je drugima, oni igraju samo jedan meč nedeljno!

Trener crveno-belih kaže da neće razmišljati o Kupu sve dok se ne završe obaveze vezane za meč sa Žalgirisom i Cedevitom, ali je istakao i da su drugi timovi u prednosti u odnosu na njegov

  • 20

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da crveno-beli trenutno ne razmišljaju o obavezama u Kupu Radivoja Koraća, iako žele da odbrane trofej u tom takmičenju.

- Potrudićemo se da odbranimo trofej u Kupu, ali trenutno razmišljamo samo o Žalgirisu. Imamo mnogo važnijih stvari kojima bi trebalo da se posvetimo. Posle utakmice sa Cedevitom okrećemo se završnom turniru u Nišu - rekao je Radonjić novinarima nakon žreba u hotelu Metropol.

Zvezda će na startu Kupa Radivoja Koraća sa domaćinom Konsantinom, a u polufinalu moguć je duel protiv Partizana ukoliko "večiti" prođu prve prepreke.

- Potrudićemo se da odigramo što bolje, ali zbog obaveza u Evroligi imaćemo samo nekoliko dana za se spremimo, za razliku od ostalih ekipa koje će imati više vremena - naveo je crnogorski stručnjak.

Foto:Marko Todorović Foto:Marko Todorović

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da je Crvena zvezda veliki favorit za osvajanje "Žućkove levice".

- Zvezda je apsolutni favorit, oborila je mnoge rekorde, igra dobro u Top16 fazi Evrolige. Draž sporta je u tome što favoriti ne pobeđuju uvek i ne idemo u Niš sa belom zastavom. U poslednje vreme dižemo formu - rekao je Todorić i dodao:

- Žreb je takav kakav je i ne možemo da utičemo na njega. Da bismo došli do prvog trofeja u sezoni moramo da pobedimo tri utakmice i nadam se da ćemo preskočiti prvo kolo i igrati sa Zvezdom u polufinalu.

foto: Marko Todorović foto: Marko Todorović

Todorić je dodao da maksimalno ozbiljno shvata nacionalni kup, iako su crno-beli prošle godine u Beogradu nastupili u rezervnom sastavu.

- Hteli smo i prošle godine da osvojimo, ali stvari su se u međuvremenu iskomplikovale. Imali smo brojne povrede i obaveze u Evoligi i u poslednjem trenutku smo procenili. Sada je situacija mnogo bolja i nadam se da će igrači dati sve od sebe da osvojimo trofej - zaključio je Todorić.

Kup Radivoja Koraća igra se u Nišu od 19. do 22. februara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzzz

    3. februar 2015 | 15:20

    Eeee Radonjicu, pomnozi to sa 14 godina

  • Aca

    3. februar 2015 | 15:37

    Svestan da će izgubiti u polufinalu pa je već počeo da smišlja izgovor za poraz

  • grobar do koske

    3. februar 2015 | 15:59

    ..XXAAXXAA..BRAVO RADONJA,APSOLUTNO SI U PRAVU,A ZNA SE STA DOBIJE ONAJ KO JE U PRAVU..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA