GRBIĆ: Spreman sam za posao koji me čeka!

- Naravno da sam izuzetno zadovoljan pozivom da preuzmem kormilo reprezentacije. Bavim se trenerskim poslom samo četiri meseca i mislim da je ovo izuzetno velika čast nakon tako kratko provedenog vremena na klupi jednog kluba - rekao je Grbić

  • 3

Nikola Grbić novi je selektor muške  odbojkaške reprezentacije Srbije, a nije krio zadovoljstvo što je postavljen na ovo mesto.

- Naravno da sam izuzetno zadovoljan pozivom da preuzmem kormilo reprezentacije. Bavim se trenerskim poslom samo četiri meseca i mislim da je ovo izuzetno velika čast nakon tako kratko provedenog vremena na klupi jednog kluba - rekao je Grbić.

Legendarni tehničar je igračku karijeru završio prošle godine osvajanjem titule prvaka Rusije sa Zenitom iz Kazanja, a zatim je bio trener Sir Sejfti Peruđe, vicešampiona Italije.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Čovek se uči dok je živ. Ja sam na početku nove karijere i sigurno da imam još dosta stvari da naučim. Imao sam dugu karijeru i za ovo kratko vreme koliko se bavim ovim poslom shvatio sam da su to dve vrlo različite stvari i da je moja percepcija stvari kao igrača bila suviše sužena u odnosu na ono što jedan trener treba da vidi - rekao je on.

- Mislim da ću biti spreman za posao koji me čeka - dodao je Grbić.

Poslednji meč u dresu reprezentacije Srbije odigrao je 2010. godine na Svetskom prvenstvu u Rimu kada smo osvojili bronzanu medalju.

Foto: legavolley.it Foto: legavolley.it

Neki od igrača sa kojima je igrao su i dalje u timu što će olakšati posao Grbiću.

- Dosta toga smo prošli zajedno, znam kako razmišljaju, kako treniraju. Neki treneri misle da je bolje da ne budeš trener igračima sa kojima si igrao, ali mislim da je prošlo dosta vremena. Imamo jako dobru grupu momaka i svi ti momci su divnu ljudi, pravi profesionalci, mislim da neće biti problema - rekao je Grbić.

Novi selektor nije razmišljao koje igrače će zvati za predstojećim Evropskim igrama, Svetskoj ligi i na prvenstvu Evrope.

- Treba da obavim razgovore i sa trenerima ekipa i mladjih selekcija da bih mogao da napravim strategiju. Selektor sam sat vremena, prvo treba da vidim ceo plan i program da bih mogao nešto konkretnije da govorim - kazao je Grbić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA