KO JE KRIV, TRENER ILI IGRAČI? Zvezda ne može da pobedi u neizvesnoj završnici! (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde su ove sezone imali nekoliko vrlo neizvesnih utakmica u Evroligi, a kuriozitet je da su sve te mečeve izgubili

  • 98

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su još jedan poraz ove sezone u Evroligi i to u neizvesnoj završnici.

Ako se pogleda statistički, ovo je već ko zna koja utakmica koju gube na sličan način na jednu loptu i to sve sopstvenim greškama, a ne zato jer protivnik odigra bolje.

Protiv Žalgirisa crveno-beli su poraženi sa 70:68, i ne računajući poslednji šut Markusa Vilijamsa imali su bar tri prilike u poslednjih minut i po da reše meč, a jedna prilika je možda i odlučila pobednika.

Međutim, nisu imali dovoljno koncentracije u napadu, bili su brzopleti, verovatno i pod pristiskom i to je problem sa kojim trener Zvezde Dejan Radonjić mora da se pozabavi.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Osim meča sa Žalgirisom, koji je najsvežiji ako pogledamo palo unazad ove sezone videćemo da je Zvezda sve mečeva koje je izgubila tesno u Evroligi, izgubila  u neizvesnoj zavšrnici...

Prvi meč bio je u 2. kolu grupne faze protiv Neptunasa, gde je Zvezda prokockala šansu da ostvari brejk Zvezda je poražena 83:81.

Tada je Vilijams imao šut za pobedu, ali je promašio.

Rezultat je bio 81:81 u poslednjem minutu, ali su Litvanci dali koš i pobedili.

Drugi susret koji su izgubili bio je protiv Olimpijakosa u Kombank areni u 4. kolu.

Iako će mnogi reći da su Grci lagano trijumfovali, ne treba zaboraviti da je u poslednjem minutu meča rezultat bio 59:57 i da je Zvezda promašila napad za izjednačenje, a onda dozvolila Pirejcima da daju još tri poena i pobede sa 62:57.

Treći meč ove sezone koji je Zvezda izgubila je duel sa Galatasarajem u Istanbulu...onog tragičnog dana kada je ubijen navijač Marko Ivković.

Tada su crveno-beli odigrali čak dva produžetka, a zanimljivo je da su na kraju regularnog dela meča imali pobedu u rukama, ali je Zoran Erceg pogodio sa pola terena i doneo produžetak...

Nakon toga odigrana su dva produžetka a Zvezda je na kraju prvog opet bila blizu pobede ali je ispustila na kraju trijumf 110:103

Na kraju, poslednji meč u nizu Zvezda je izgubila od Žalgirisa sa 70:68, iako su u nekoliko navrata imali priliku da preokrenu i da pobede pogotovo u poslednja dva minuta.

Međutim, ako se vratimo godinu dana unazad videćemo da je bilo još mečeva na kojima su košarkaši Zvezde tesno gubili, ili tesno pobeđivali mečeve u kojima su bili favoriti.

Najsvežije je finale Kupa Radivoja Koraća i pobeda nad Megom u poslednjim sekundama iako je Zvezda važila za apsolutnog favorita.

Zvezda je pobedila 81:80 i to samo zahvaljujući tome što je Mega tada Vizura promašila napad za pobedu...

Iste godine, Zvezda je poražena od Partizana u finalu plej-ofa sa 3:1 u pobedama.

Partizan je tada dva puta pobedio Zvezdu u mečevima u kojima je bila domaćin i pred 4000 crveno-belih fanova što je dovoljan pokazatelj psihološke nespremnosti igrača Zvezde da se nose sa pritiskom.

Ako se vratimo i na 2013. godinu i finale ABA lige u Laktašima shvatićemo da je Zvezda poražena u finalu od Partizana mada ta završnica nije bila neizvesna...

Jedini meč koji je Zvezda pobedila u poslednje dve godine je finale Kupa protiv Partizana, ali posle prekida meča kod rezultata 43:43 posle upada navijača. Meč je nastavljen sutradan a Zezda je pobedila 78:69.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SM

    6. februar 2015 | 18:38

    Radonjic, ko ce drugi, nula od trenera. Da nije dobrih igraca u CZ i izgaranja na terenu od strane istih, ko zna sta bi bilo.

  • Crimi

    6. februar 2015 | 19:00

    Ako ne promenimo trenera ni kup koraca necemo da osvojimo

  • brajko

    6. februar 2015 | 21:38

    RADONjA- najveci krivac! Sa ovakvim timom,sa ovoliko ulozenih para dobar trener(Kari,Dule,Zeljko,Duda...) igrali bi fajnal-for

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA