Volej Ivanovića za trijumf Čelsija! Siti iščupao bod u nadoknadi, a Sautempton pobedu! Nula na Mersisajdu!(VIDEO)

Srpski reprezentativac postigao pobednički gol za svoj tim protiv Aston Vile * "Građani" su zahvaljujući odličnom slobodnjaku Milnera osvojili bod u zadnjim minutima meča * Sautempton u trećem minutu sudijske nadoknade stigao do trijumfa * Gradski derbi Liverpula završen bez golova

  • 4

Bilo koji trofej da Čelsi osvoji ove godine, to će biti ponajviše zahvaljujući Branislavu Ivanoviću. Kapiten srpske reprezentacije postigao je pobednički gol za "plavce" protiv Aston Vile 2:1, čime su ponovo pobedli Mančester Sitiju koji je remizirao protiv Hala 1:1 i to golom u poslednjem minutu. Na sličan način je i Sautempton došao do pobede nad KPR 1:0.

Čelsi je oduvek imao problema prilikom gostovanja na "Vila parku", a umalo da tako bude i ovog puta. Gosti su došli u vođstvo već u osmom minutu pogotkom Azara posle asistencije Vilijana, ali je domaćin uspeo da izjednači na startu drugog poluvremena sjajnim ubacivanjem i udarcem glavom Okorea.

Ipak, tada na scenu stupa itnernacionalac iz Srbije koji reaguje u protivničkom šesnaestercu poput najboljih svetskih napadača. Lopta je došla do njaga na nekih 13-14 metara, a Ivanović hvata volej iz kolena i šalje loptu u desni golmanov ugao za slavlje svog tima.

Šta misle o njegovom golu pokazali ostali igrači prilikom proslave kada mu je Vilijan glancao kopačku. Inače, stadnardno je 90 minuta na terenu proveo i Nemanja Matić.

Mančester Siti polako posustaje u borbi za titulu. "Građani" su jedva na svom terenu uspeli da iščupaju bod i to pogotkom u poslednjim trenucima protiv nejakog Hala.

"Tigrovi" su došli u vođstvo posle prave zbrke ispred šesnaesterca domaćina na pomalo srećan način, a strelac je bio Mejler. Ipak, izjednačenje i razočarenje gostujućim navijačima koji su se nadali pobedi svog tima nad aktuelnim šampionom priredio je Milner u sudijskoj nadoknadi posle sjajno izvedenog slobodnog udarca.

Sautempton je, sa Tadićem na klupi i Đuričićem na tribinama, došao do pšobede nad Kvins Park Rendžersom, a pobednički pogodak postigli su u trećem minutu sudijske nadoknade.

To je bilo remek delo Manea koji je sjajnim šutem iz veoma nezgodnog ugla pocepao mrežu protivničkog golmana za trijumf svoje ekipe. Tadiće je ušao u igru u 80. minutu.

Gradski derbi "Mersisajda" između Liverpula i Evertona završen je bez golova, iako su "crveni" bili agilniji rival i pokušavali da dođu do pobede.

Najbolju šansu za pogodak imao je momak koji je debitovao u startnoj postavi Liverpula Ajb, umesto Lazara Markovića koji je ostao na klupi zbog povrede koju je zaradio u FA kupu. Mladi krilni igrač je pogodio stativu i to je bilo najbolje što smo videli za 90 minuta na "Gudisonu".

Premijer liga, 24. kolo:

Subota

Totenhem - Arsenal 2:1

(Kejn 56. i 86, Ozil 11)

Aston Vila - Čelsi 1:2

(Okore 48 - Azar 8, Ivanović 66)

KPR - Sautempton 0:1

(Mane 90+3)

Lester Siti - Kristal Palas 0:1

(Ledli 55)

Mančester Siti - Hal 1:1

(Milner 90+2 - Mejler 35)

Svonsi - Sanderlend 1:1

(Sung-Jong 66 - Defo 42)

Everton - Liverpul 0:0

Nedelja

Barnli - VBA  13.00

Njukasl - Stouk 15.05

Vest Hem - Mančester Junajted 17.15

Tabela: Čelsi 56, Mančester Siti 49, Mančester Junajted 43(-1), Sautempton 45,, Totenhem 43, Arsenal 42 …Barnli 20(-1), KPR 19, Lester 17.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA