KSS: Zaštitićemo interese srpske košarke!

Nacionalni košarkaški savez Srbije ističe da nije dobio nikakvu informaciju o zahtevu nepriznatog KS Kosova u članstvo FIBA

  • 1

Košarkaški savez Srbije oglasio se povodom informacije da će KS Kosova biti primljeno u članstvo FIBA.

- KSS nije zvanično obavešten o zahtevu Kosova.  KSS u ovom trenutku nema nikakvu zvaničnu informaciju o zahtevu Kosova za prijem u članstvo FIBA. Stav KSS-a po pitanju članstva Kosova u Svetskoj košarkaškoj federaciji istovetan je  stavu najviših državnih organa i tako će biti i u buduće.

-Prijemom Kosova u Medjunarodni Olimpijski Komitet otvaraju im se vrata za članstvo u svetskim sportskim organizacijama.

- Svaka zemlja članica MOKa ima pravo da njeni sportisti učestvuju na olimpijskimIgrama, a preduslov za to u kolektivnim sportovima je učešće na kvalifikacionim takmičenjima. To nije moguće  bez članstva u tim organizacijama.

- KSS će sa svoje strane učiniti sve da zaštiti interese srpske košarke, kao i srpske košarkaške klubove i njihove članove sa teritorije Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju košarkaškog saveza Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA