Rojs u Dortmundu do 2019!

Najbolji igrač Borusije iz Dortmunda potpisao novi ugovor do 2019. godine

  • 4

Marko Rojs je potpisao novi ugovor sa Borusijom iz Dortmunda do 2019. godine čime je uklonjena klauzula da za manje od 30 miliona evra može preći u drugi klub.

Navijači Borusije iz Dortmunda mogu da odahnu, pošto se jedan od ključnih igrača tima za koji navijaju i njihov miljenik, Marko Rojs, obavezao na vernost klubu naredne četiri i po godine. Potpisivanjem ugovora Rojs je otklonio sve špekulacije da će na leto napustiti klub i preći u redove nekog od evropskih veliana koji su ga želeli u svojim redovima

Nemački reprezentativac nije krio oduševljenje tokom potpisivanja ugovora.

- Jako sam srećan razvojem situacije i time što sam odlučio da ostanem u Dortmundu. Ovo je moja kuća, moj klub. Mnogo se radujem svim budućim akcijama u ovom fantastičnom klubu, sa neverovatnim navijačima. Mnogo je posla pred nama, a ja želim da 'grizem' do kraja - rekao je Rojs, kome će prvi zadatak biti da pomogne Borusiji da izbori opstanak u Bundesligi.

Izvršni direktor Borusije, Hans Joakim Vacke smatra da Rojs može postati legenda kluba i posebno mu je zahvalan jer je ostao u klubu uprkos sportskoj krizi kroz koju ekipa trenutno prolazi.

- Nijednog trenutka nismo dozvolili da se vodimo čistim spekulacijama, a mi smo iskoristili našu šansu da produžimo saradnju sa ovim izvanrednim igračem.

On može da uobliči jednu eru Dortmunda, kao što je to svojevremeno uradio Uve Zeler u Hamburgu ili Stiven Džerard u Liverpulu. Marko je odlučio da ostane ovde, uprkos sportskoj krizi u kojoj se Dortmund nalazi i pokazao je da je jako ponosan na dres koji nosi, uprkos svemu.

Dortmund je posle 20 kola na 16. mestu Bundeslige. U prethodnom kolu su savladali Frajburg na gostovanju sa 3:0, a upravo Rojs je bio jedan od strelaca. Naredni meč Milioneri igraju u petak protiv Majnca na domaćem terenu i to

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA