Hari Kejn, novi fudbalski čudotvorac: Slikao se u dresu najvećeg rivala, gazi Premijer ligu, nemoćan protiv Partizana! (FOTO) (VIDEO)

Napadač Totenhema je jedna od glavnih tema u evropskim medijima nakon sjajnih partija ove sezone

  • 2

Hari Kejn živi svoje snove! Trenutno jedan od najboljih napadača Premijer lige igra u životnoj formi za klub koji voli od malih nogu. Najlepši deo svoje bajke ispisao je prethodnog vikenda, kada je u velikom derbiju postigao dva gola, utišao Arsenalove tobdžije i zasluženo prigrabio titulu kralja severnog Londona!

Napadač Totenhema je i sinoć postigao gol, mada to nije bilo dovoljno ni za bod protiv Liverpula. Golovima u poslednjih nekoliko utakmica, a posebno spektakularnom partijom u velikom derbiju protiv Arsenala tokom prethodnog vikenda, postao je tema broj jedan u fudbalskoj javnosti.

Engleski mediji danima pišu o napadaču Sparsa, a velike zvezde ostrvskog fudbala pričaju o njemu u superlativu i vrše pritisak na menadžera engleske reprezentacije da ga uvrsti na spisak Gordog Albiona.

FUDBALSKI POČETAK U OMRAŽENOM RIVALU

Hari Kejn je rođen 28. juna 1993. godine u Valtamtovu, predgrađu severo - itočnog Londona. U Totenhemovoj akademiji za mlade talente nalazi se od 11. godine.

Međutim, njegova fudbalska priča je počela nešto ranije, i to u omraženom rivalu Mamuza - lokalnom rivalu Arsenalu. Zbog toga je Hari došao u nepriliku nakon što je jedna od fotografija iz tog vremena procurela u javnosti.

Nakon londonskog derbija u kome je Kejn odigrao glavnu ulogu, na društvenim mrežama se pojavila njegova fotografija iz 2004. godine u dresu Arsenala. I to kako slavi Arsenalovu šampionsku titulu, a na sve to je ofarbao kosu u crveno, imitirajući imidž tadašnje zvezde Arsenala, Frederika Ljumberga.

Mnogi navijači Totenhema su bili razočarani kada su videli svog novog idola u tom izdanju, ali je Kejn imao objašnjenje za tu fotografiju.

- Navijač sam Totenhema od detinjstva. Želeo sam da nosim dres Totenhema taj dan, ali to se ne bi dobro završilo. Bio sam u Arsenalu godinu dana u tom periodu, očigledno je da sam bio dete i samo sam želeo da igram fudbal - rekao je visoki napadač engleskim medijima povodom pitanja o fotografiji.

Kejn u mla]im kategorijama Arsenala

Rivalstvo između Arsenala i Totenhema je veliko. Arsenalovi navijači su likovali na društvenim mrežama posle pojavljivanja konkretne fotografije. Kejn je u jednom intervjuu rekao da ima mnogo prijatelja koji su fanovi tima sa Emirejtsa, i da mu svi oni žele sreću, bi voleli da uspehe ređa u nekom drugom timu, a ne baš u Totenhemu.

VRTOGLAVI USPON OVE SEZONE

Želja im se može uskoro i uslišiti, pošto Kejnove fantastične partije iz ove sezone nisu ostale nezapažene velikanima. Nedavno je u britanskim medijima odjeknula vest da je Real Madrid zainteresovan za prvog strelca Totenhema.

Kejn je ove sezone na 35 utakmica u svim takmičenjima dao 23 gola i zabeležio 5 asistencija, što je dovoljno kraljevskom klubu da počne da prati Engleza, i raspituje se za njegovu cenu, iako je nedavno potpisao novi ugovor sa Totenhemom i obavezao se klubu na vernost do 2020. godine.

Njegova tržišna vrednost strmoglavo raste, i ukoliko Real bude želeo da ga dovede, moraće dobrano da odreši kesu. Možda ne kao za Gereta Bejla koga je isto iz Totenhema doveo za 110 miliona evra, ali bi to po procenama stručnjaka bilo obeštećenje koje bi ušlo u top 10 transfera.

Specijalizovani sajt Transfermarkt, procenjuje Kejna na 3 miliona evra, međutim poslednji presek je napravljen još pre sedam meseci, kada Kejn još uvek nije počeo da teroriše protivničke timove. Evo kako je njegova vrednost rasla do avgusta 2014. godine, a pretpostavlja se da će posle narednog preseka Kejnova cena biti oko 20 miliona evra.

Printskrin: transfermarkt.de Printskrin: transfermarkt.de

Dok nije dobio šansu u prvom timu Totenhema, igrao je na pozajmicama u Lejton Orijentu, Milvolu, Lesteru i Norviču. Debi u dresu Pevaca pokazao je da se radi o rođenom strelcu. Kejn je u avgustu 2011. godine na utakmici Lige Evrope protiv Šamroka prvi put pogodio za svoj klub.

Prvenac u Premijer ligi postigaoje pre manje od godinu dana, u pobedi protiv Sanderlenda 7. aprila 2014. godine (5-1). Postigao je gol i na naredne dve utakmice koje su mamuze odigrale do kraje prethodne sezone, što je ubedilo menadžera Totenhema da ga naredne sezone računa kao udarnu iglu napada.

Ove sezone je potpuno eksplodirao u Totenhemovom dresu, trenutno je sa 13 golova treći strelac najjače lige sveta iza Dijega Koste (17) i Serhija Aguera (14), i potpuno je u dugi plan stavio u skupo plaćene napadače Roberta Soldada i Emanuela Adebajora.

Snažan u duelu, snalažljiv u šesnaestercu, neprikosnoven u vazduhu,  borben do maksimuma i ne posustaje do poslednjeg daha - to je kratak opis stila igre Harija Kejna. On je pravi miks modernog fudbalera i čuvenog robusnog centarfora ostrvskog tipa.

Daje golove i levom i desnom nogom, ima dobru tehniku i dribling, kao i besprekornu fizičku pripremu i fenomenalnu igru glavom. Totenhem ga je za sjajne igre pre desetak dana nagradio novim ugovorom, po kome prema britanskom Telegrafu nedeljno zarađuje između 20 000 i 35 000 funti.

REPREZENTACIJA

Hari Kejn još uvek nije debitovao za reprezentaciju Engleske, ali to je već samo pitanje trenutka jer se očekuje da bude na spisku Roja Hodžsona već pri prvom okupljanju reprezentacija. Igrao je u svim mlađim kategorijama, a za mladu reprezentaciju je na 10 utakmica postigao osam golova. Nedavno se i Arsen Venger našalio na tu temu, kada su ga novinari upitali o tome posle utakmice Totenhem - Arsenal.

- Kada date toliko golova koliko je on dao, i ako ga ne pozovete u preprezentaciju, neka druga zemlja će mu sigurno dati pasoš.

I navijači u Engleskoj žele Kejna u dresu Gordog Albiona. U anketi Mirora, čak 88% se izjasnilo pozitivno na to pitanje, a u drugoj anketi istog lista o Kejnu čak 75% glasača smatra napadača Totenhema najboljim napadačem Premijer lige.

IDOL ŠERINGEM

Dok je odrastao u Totenhemovoj akademiji za mlade talente, Kejn je pratio utakmice prvog tima i divio se Tediju Šeringemu.

- Obožavao sam način na koji je igrao Tedi Šeringem i pokušaću da baziram svoju igru na isti način kao što je on igrao. Davao je fenomenalne golove i kako sam odrastao, pokušavao sam da ličim na njega. On je bio pravi idol mog detinjstva na Vajt Hart Lejnu - rekao je Kejn u jednom od intervjua.

GOLF

A photo posted by Harry Kane (@harrykane) on

Osim fudbala, Kejn je ljubitelj golfa, što pokazuje fotografijama i snimcima na instagramu. Umeće je pokazao i tokom golf kursa mlade reprezentacije Engleske, tokom koga je pokazao zavidnu tehniku i umeće, za razliku od kolega, što možete videt i na video snimku.

Pred novim kraljem severnog Londona se tek nalaze najvažniji testovi! Zahuktava se borba u Premijer ligi, a uskoro će i nastavak Lige Evrope, gde Totenhem očekuje duel protiv Fiorentine. Trenutno je uz Lionela Mesija najefikasniji fudbaler na svetu u 2015. godini, sa osam golova na deset utakmica, i nema sumnje da će Kejn i u nastavku sezone nastaviti da nam zaokuplja pažnju i da će biti u centru pažnje ljubitelja fudbala i najčitanijih svetskih medija.

Zanimljivo, Hari Kejn je prošle jeseni gostovao u Beogradu kada je Totenhem igrao sa Partizanom, ali svoje golgetersko umeće nije pokazao u 90 minuta.

Štoper crno - belih Vojislav Stanković, tada je dobio čestitke u klubu i navijača jer je majstoriski uspeo da zaustavi polivalentnog napadača londonskog kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    11. februar 2015 | 23:08

    Ljudi jel se seca neko Michua, Bentekea, Kerola...tako sam i mislio. Ista stvar ce da se desi i sa njim, a plus je englez, a oni engleze dizu u nebesa, primer moze da bude Wilshere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA