Prvenac Balotelija posle 2,5 godine i Marković srušili Totenhem! Kramarić nedovoljan za Arsenal! (VIDEO)

Italijan postigao prvi gol u Premijer ligi od dolaska u Liverpul * Srbin dao vodeći gol za "crvene" * Debitantski pogodak Hrvata nije pomogao Lesteru da izbegne poraz

  • 0

Lazar Marković i Mario Baloteli su obeležiili dosadašnje utakmice 25. kola Premijer lige, Srbin je postigao istorijski gol za Liverpul, a Italijan je doneo pobedu u samom finišu meča nad Totenemom 3:2. Arsenal je izlečio tugu od poraza u gradskom derbiju pre tri dana, pobedom nad fenjerašem Lesterom 2:1.

Vodili su dva puta tokom meča "crveni" i "pevci" su dva puta uspeli da poravnaju rezultat, dok Baloteli nije zatresao mrežu za prvi pogodak u engleskom šampionatu još od novembra 2012. godine. Takođe bi trebalo pomenuti da je ekipa sa "Enfilda" oštećena u ovom meču, jer su gosti postigli izjednačujući pogodak posle ofsajda, ali krenimo redom.

Marković je već u 15. minutu preciznim udarcem iskosa levom nogom savladao Lorisa za 4.000 pogodak Liverpula na domaćem terenu od osnivanja Premijer lige.

Ipak, radost domaćih navijača potrajala je samo 10 minuta, jer je u poslednje vreme nezaustavljivi Hari Kejn i definitivno u ovom trenutku najbolji engleski igrač savladao Minjolea, što mu je bio treći pogodak u samo četiri dana.

Poketinovi izabranici su mnogo agresivnije ušli u drugih 45 minuta i imali inicijativu, ali tada do novog vođstva opet stižu "crveni". Danijel Staridž je ušao u šesnaesterac, odbrambeni igrač ga je srušio, a Fil Daus na signalizaciju pomoćnika sasvim opravdano pokazuje na belu tačku sa koje je Džerard bio precizan za svoj 10 pogodak ove sezone u svim takmičenjima.

Onda dolazi 61. minut i sporna situacija kod izjednačujućeg gola Dembelea. Eriksen je izveo slobodan udarac, golman Liverpula je krajnjim naporom intervenisao, ali lopta dolazi do Kejna koji je ubacuje u peterac, a Belgijanac je kukom šalje iza leđa svog sunarodnika. Ono što je bilo problematično, jeste što je Kejn bio u ofsajdu u trenutku izvođenja slobodnog udarca.

Međutim, ova greška arbitra se vratila Liverpulu u poslednjim minutima utakmice, a na scenu je stupio mnogo osporavani Mario Baloteli koji je ušao sa klupe i uspeo da donese trijumf svom timu na asistencij Lalane. Posle 48 udaraca italijanski napadač je uspeo da zatrese mrežu u crvenom dresu.

Arsenal je za jedno poluvreme rešio sve probleme oko pobede nad Lesterom. Posle kornera u 27. minutu je Košćelni doneo prednost "tobdžijama" koju je pred sam odlazak na odmor duplirao Teo Volkot koji je spremno dočekao odbitak i smestio loptu u mrežu.

Nadu gostima, u eventualno izbegavanje poraza donelo je zimsko pojačanje Andrej Kramarić, svojim prvencem u Premijer ligi, ali to je bilo sve od "lisica" u ovom meču.

Premijer liga, 25. kolo:

Utorak

Arsenal - Lester 2:1

(Koščelni 27, Volkot 41 - Kramarić 61)

Hal - Aston Vila 2:0

(Jelavić 22, N'Doje 74)

Sanderlend - KPR 0:2

(Fer 17, Zamora 45+1)

Liverpul - Totenhem 3:2

(Marković 15, Džerard 53(p), Baloteli 83 - Kejn 26, Dembele 61)

Sreda

Mančester junajted - Barnli 20.45

Sautempton - Vest Hem 20.45

Čelsi - Everton 20.45

Stouk - Mančester Siti 20.45

Kristal Palas - Njukasl 21.00

VBA - Svonsi 21.00

Tabela: Čelsi 56, Mančester Siti 49, , Arsenal 45(+1), Sautempton 44, Totenhem 43(+1) ... Aston Vila 22(+1), Barnli 21, Lester 17(+1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA