IMAJU UKUPNO 17 TROFEJA: TOP 5 menadžera koji su trenutno bez posla!

Na talonu su Liga šampiona, Kup Uefa, Intertoto Kup, Bundes liga, domaći kupovi, kao i drugo mesto na EP i SP

  • 0

Nije lako biti fudbalski menadžer danas. Džebe ti svi uspesi i dobre partije, ukoliko ti u jednom trenutku sreća okrene leđa i od najboljeg postaneš bivši.

To se upravo desilo Feliksu Magatu, Martinu Jolu, Ćezareu Prandeliju, Bertu Van Marvijku i Frenku Rajkardu. Ne računajući Italijana, ostala četvorica imaju ukupno 17 trofeja,a  trenutno su bez kluba.

Možda Magat nije imao nekog uspšeha vodeći Fulam, gde je poslednje i boravio, ali nikako ne treba zaboraviti sve ono što je učinio za Bajern, kao i Štutgart i Volfsburg. Nemac je osvojio ukupno sedam trofeja - dve titule sa Bavarcima i jednu sa Vukovima, dva kupa i Liga kup sa Bajernom i Intertoto Kup sa Štutgartom.

Još jednom menadžeru Fulam i Krejven Kotidž su bili poslednja stanica u karijeri. U pitanju je Holanđanin Martin Jol koji je od 2013. godine bez posla. Zlatne dane u Premijer ligi Jol je imao na klupi Totenhema kada je stigao do petog mesta, a uspeo je da osvoji tri kupa u domovini - sa Ajaksom, Rodom i Den Hagom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Otkako je prošle godine napustio Hamburg, Holanđanin Bert Van Marvijk nema posao. Bivši selektor Holandije je sa Lalama 2010. godine bio vicešampion sveta, a sa Fejenordom je osvojio domaći kup i KUP Uefa.

Ćezare Prandeli je jedini trener sa ove liste koji trenutno nema nijedan trofej. Bio je selektor Italije skoro pet godina i uspeo je da se okiti drugim mestom na EP 2012. godine. Sa klupe Azura otišao je u turski Galatasaraj gde je dobio otkaz u novembru prošle godine.

Frenk Rajkard je svakako najtrofejniji stručnjak ove grupe. Sa Barselonom je osvojio pet titula. Dva puta je bio šampion Španije, dva puta je osvajao Kup Kralja, a na svom kontu ima i jednu Ligu šampiona. Od odlaska sa Nou Kampa vodio je Galatasaraj i radio je još u Saudijskoj Arabiji.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA