Prokletstvo Zvezdine trake! Ovih sedam kapitena je klub šikanirao za poslednjih 5 godina!

U poslednjih pet godina, čak sedam kapitena crveno - belih imalo je loše odnose sa ljudima iz kluba

  • 4

Nositi Zvzedinu traku nije lako jer ona ima posebnu težinu. Osim dodatnog pritiska, koji kapiten crveno - belih ima kao lider ekipe, traka oko ruke kao da je magnet za loš odnos kluba prema igraču.

Klub sa Marakane je prethodnih nekoliko godina pokazivao veoma loš odnos prema nekolicini svojih kapitena.  Odnos prema Darku Lazoviću samo je poslednji primer, prisetićemo se hronološkim redom i svih ostalih.

1 - Darko Lazović

Maćehinski odnos Crvene zvezde prema vođama svoje ekipe kulminirao je prethodnih nekoliko dana, kada je Darko Lazović ucenjen da neće igrati ukoliko ne oprosti dug. Izjava Zvezdana Terzića povodom toga izazvala je burnu reakciju navijača crveno - belih, koji su stali na stanu Čačanina.

To nije bio prvi neprimeren gest prema igraču koji poslednjih šest godina nosi Zvezdin dres. Samo nekoliko nedelja ranije, Lazoviću je bez obaveštenja skinuta traka i za novog vođu je postavljen povratnik Aleksandar Luković.

Zvezdino krilo je to saznalo putem medija, a ne u razgovoru sa trenerom Lalatovićem, što mu nije bilo pravo. Lazović je na poslednjem pripremnom meču Zvezde kao kapiten predvodio ekipu, a da li će mu traka ostati oko ruke saznaćemo za desetak dana, kada bude počelo prvenstvo Srbije.

Sedam najvećih grehova Zvezde prema Darku Lazoviću!

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

2 - Nikola Mijailović

Lazovićev prethodnik na mestu kapitena je takođe imao velike probleme sa čelnicima kluba i na kraju je neslavno završio svoj drugi mandat u klubu. Mijailović je krajem jesenje polusezone najpre ostao bez kapitenske trake, zbog sukoba sa saigračem Bosančićem, da bi nakon završetka polusezone bio i suspendovan.

Njemu to očigledno nije lako palo, pa je usledia serija njegovih pisama i prepucavanje sa Zvezdanom Terzićem, koga smatra najodgovornijim za njegovo izbacivanje i lošu situaciju u Zvezdi. Najnoviji nastavak verbalnog rata na relaciji Terzić - Mijailović videli smo prethodnih nekoliko dana.

NOVO ANONIMNO PISMO FUDBALERA: Terziću, nije ti Zvezda Žuta kuća!

Terzić citirao Dostojevskog u odgovoru anonimnom fudbaleru!

Mijailović poručio Terziću: Verujem da se Dostojevski sad prevrće u grobu pošto ga je doktor citirao!

Milan Vilotić

3 - Milan Vilotić

Neverovatna je priča o Milanu Vilotiću. Vest da ima tumor u ramenu pogodila je celu javnost u Srbiji. Navijači Zvezde su mu pružili veliku podršku uoči utakmice života, koju je popularni Vilota pobedio nakon operacije i lečenja u Italiji, koje je finansijski pomogao Dejan Stanković.

Vilotić se nakon duge pauze uspešno vratio na teren i postavljen je za kapitena crveno - belih. Njegova životna priča je delovala bajkovito, ali problemi su nastali čim je postavljen za kapitena. I pre početka sezone u kojoj je trebalo da predvodi Zvezdu kao lider tima, Vilotić je odstranjen iz tima.

Robert Prosinečki je sa besnim izrazom lica na pripremama rekao da Vilotić više nije kapiten, i da dok je on trener neće igrati za crveno - bele. Razlog za bes Prosinečkog bio je to što je Vilotić u svlačionici pred saigračima navodno crtao na tabli koju koriste treneri i kritikovao taktiku Zvezdinog stratega.

Popularni Robi je nekoliko meseci kasnije popustio i uz nagovor uprave dopustio Vilotiću da ponovo bude u ekipi, ali je nakon poraza od Partizana i navodnog sukoba sa Kristijanom Borhom, ponovo suspendovan. Ovoga puta od strane kluba, a štoper je do rastanka sa klubom trenirao sam na pomoćnom terenu.

4 - Dejan Milovanović

Sličnu sudbinu kao Vilotić doživeo je i Dejan Milovanović, koji je šest meseci ranije takođe odstranjen sa priprema. U februaru 2011. godine Milovanović je iz Antalije povratnu kartu za Beograd dobio ranije u odnosu na ostatak ekspedicije.

Zvanično, Milovanović je suspendovan zbog kršenja klupske discipline, ali je nezvanično u sukob nastao zbog Milovanovićevih velikih primanja dok je bio na pozajmici iz Lensa, a na terenu nije opravdavao velika sredstva koja su uložena u njegovu platu, koja je na godinšnjem nivou bila 468 000 evra, ali je polovinu trebalo da isplati njegov matični klub.

Milovanović nije ostao u dobrim odnosima sa klubom u kome je ponikao, pa je kasnije tužio Zvezdu zbog kursne razlike.

U drugom mandatu u Zvezdinom dresu je odigrao 18 utakmica i postigao tri gola. Najupečatljiviji potez je gol protiv Borca iz Čačka u 13. kolu JSL.

5 - Nenad Kovačević

Bivši kapiten Zvezde vratio se u klub u leto 2011. godine kao veliko pojačanje i potpisao je ugovor na dve godine. Posle neplaniranog suspendovanja Vilotića već na pripremama, polularni Piksi je postavljen za novog kapitena.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Ipak, Kovačević je odigrao veoma lošu polusezonu, pa se rastao sa Zvezdom već posle šest meseci. Posle nekoliko kikseva, Kovačević se našao u drugom planu kod trenera Prosinečkog, posebno loše partije bile su plej - ofu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Rena, gde je Zvezda poražena sa 4:0, a upečatljiv je i kiks u prvom kolu JSL u Subotici, kada je skrivio kontroverzni penal.

6 - Slavoljub Đorđević

Na sličan način kao Kovačević iz kluba je otišao i Slavoljub Đorđević. On je sa kapitenskom trakom na ruci predvodio Zvezdu u 139. večitom derbiju. Na toj utakmici je Đorđević je katastrofalno pogrešio pre gola Partizana.

Poklonio je crveno - belima gol koji je bio dovoljan za pobedu. Posle toga Đorđević više nije igrao za crveno - bele već u narednom prelaznom roku je napustio klub.

7 - Nikola Lazetić

Loš odnos prema kapitenima Zvezde u poslednjih nekoliko godina, započeo je tadašnji sportski direktor crveno - belih Ivan Adžić pred početak sezone 2010/11. On se sukobio sa tadašnjim kapitenom Nikolom Lazetićem, koga je ucenjivao u pregovorima oko novog ugovora. Lazetić je u prethodnoj sezoni bio jedan od najboljih igrača Zvezde i sve navijače je iznenadio sportskog direktora prema njemu.

Nikola Lazetić kao kapiten Crvene zvezde

- Sa moje "Marakane" oterao me je Ivan Adžić. Potcenio me je u pregovorima da nastavimo saradnju i uvredio. Zbog toga me i dalje boli srce i mnogo mi je krivo - rekao je Lazetić svojevremeno.

Biti Zvezdin kapiten tokom istorije je bila jedana od najvećih časti koju srpski sportista može da doživi. Tu titulu nosili su najveće legende kluba, igrači koji su bili frhunski fudbaleri, lideri na terenu i ljudi za primer i na terenu i van njega. Kapitenska traka davala im je poseban ugled u klubu, među navijačima i u kompletnoj javnosti.

Međutim, Zvezda odavno nije klub kakav je nekada bila. Finansijsko i rezultatsko posrtanje kluba sa sobom je donelo i degradaciju gospodstva, kakvo je nekada krasilo klub sa Marakane. Sada kapitenska traka igračima može doneti samo probleme, i šikaniranje od strane kluba.

(D. U)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    12. februar 2015 | 23:17

    Izbacite Terzića i spasite Zvezdu.

  • BEN DELIJA

    12. februar 2015 | 23:43

    PRAVDA ZA NIKOLU DUDU MIJAILOVICA KAPITENA

  • neshha

    12. februar 2015 | 22:44

    Vilotica bi trebalo izbaciti iz ove price,on je sam trazio "djavola" i zasluzio je kaznu,a na kraju krajeva nije mu nista ni falilo posle svega.Neumesno ga je porediti sa jednim Darkom Lazovicem,recimo,i po ljudskim i po igrackim kvalitetima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA