Mitrović za grčke medije: Znamo da će nas navijači Olimpijakosa podržati u Atini!

- Svi znamo da će nas navijači Olimpijakosa podržati u Atini! Naši narodi su sa Balkana, imamo mnogo sličnosti i vrelu krv koja brzo proključa. Igrači su ovde navikli da igraju u električnoj atmosferi, ali nadam se da ona večeras neće prelaziti granice i da se rivalstvo neće pretvariti u mržnju - rekao je Luka Mitrović

  • 1

Crvena zvezda u Atini igra protiv Panatinaikosa u 7. kolu grupe E Top 16 faze Evrolige, a kapiten crveno - belih veruje da će imati podršku navijača bratskog kluba iz Pireja.

Luka Mitrović je za grčku Gazetu izneo očekivanja pred duel i ističe da njegova ekipa ne dolazi sa belom zastavom.

- Svi znamo šta Panatinaikos znači u evropskoj košarci! Ovo je jedan od najboljih klubova u Evropi i sigurno da su veliki favorit večeras. Dolazimo u Atinu da damo sve od sebe i da pokažemo Evropi da možemo biti konkurentni protiv bilo kog protivnika. Ako budemo imali i malo sreće, zašto da i da ne pobednimo - rekao je Mitrović.

Crveno-beli su i prošle godine u prvoj fazi Evrolige odmerili snage sa "zelenima" iz Atine, pa je Luka uporedio sadašnju ekipu PAO-a u odnosu na prošlu godinu.

- Po mom mišljenju, velika razlika u Panatinaikosu u odnosu na prošlu godinu je trener! Duško Ivanović ima bogato iskustvo i izgradio je kompaktan tim bez superzvezda, koji odlično deluje na terenu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zbog bratskih odnosa Zvezde sa najvećim rivalom Panatinaikosa - Olimpijakosom, plašeći se eventualnih navijačkih nereda, rukovodstvo Zvezde je apelovalo na svoje pristalice da ne putuju u glavni grad grčke. Delijama je poruku uputio i Panatinaikos. Mitrović se nada da će atmosfera u OAKI proći bez nereda, i zna da će njegovu ekipu u Atini podržati navijači iz Pireja.

- Svi znamo da će nas navijači Olimpijakosa podržati u Atini! Ove sezone smo igrali protiv njih dva puta i atmosfera koju su navijači napravili u Beogradu i Pireju je bila najspektakularnija koju sam do sada doživeo u svom životu! Ne dešava se često da vidiš navijače dva različita kluba kako zajednički navijaju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Naši narodi su sa Balkana, imamo mnogo sličnosti i vrelu krv koja brzo proključa. Igrači su ovde navikli da igraju u električnoj atmosferi, ali nadam se da ona večeras neće prelaziti granice i da se rivalstvo neće pretvariti u mržnju.

Mitrović je to posebno apostrofirao zbog nesrećnog događaja u Istanbulu, kada je u sukobu navijača ubijen Marko Ivković i nada se da se tako nešto više nikada neće ponoviti.

- Ono što se desilo u Turskoj je poslednja stvar koju očekujete na košarkaškoj utakmici. Moramo sprečiti takve tenzije i da ne dozvolimo da se tako nešto više nikada ne dogodi - zaključio je kapiten crveno-belih.

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan

    13. februar 2015 | 18:36

    Samo nemojte da bacate papke na teren. Nije lepo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA