SUDAR KUMOVA: Učenik je bio bolji od učitelja!

Obradovićev Fenerbahče je savladao Ivkovićev Anadolu Efes * Teodosić opet briljirao

  • 2

Derbi najtrofejnijih srpskih trenera obeležio je drugo veče Top 16 faze Evrolige. Željko Obradović nadmudrio je svog učitelja i kuma Dušana Ivkovića, pošto je njegov Fenerbahče savladao u gostima Anadolu Efes 77:71. Miloš Teodosić je predvodio CSKA do ubedljivog trijumfa nad Armanijem 97:75.

Dva iskusna košarkaška vuka i bivša selektora našeg nacionalnog tima susrela su se u grupnoj fazi, a mlađi je izašao kao pobednik. Ivkoviću je glave došlo njegovo otkrovenje u reprezentaciji Nemanja Bjelica koji je odigrao još jednu partiju na visokom nivou i pokazao još jednom zašto ga mnogi NBA klubovi žele u svojim redovima.

Pogađao je kada treba, skakao u pravim momentima i to je bilo ono što se očekivalo od njega. Na kraju učinak od 14 poena uz odličan šut za 2 i sedam skokova, najviše u pobedničkom timu dovojno govori o tome, a jedino što je pokvarilo to jeste da nijednom iz tri pokušaja nije pogodio trojku.

Drugi Srbin u Feneru Bogdan Bogdanović nije bio košgeterski raspoložen i nije se upisao na listu strelaca za skoro 15 minuta provedenih na parketu, a nije mnogo ni pokušavao, samo jednom je probao za tri. Na drugoj strani Nenad Krstić je ubacio osam poena i to sve sa linije slobodnih bacanja, dok je najefikasniji bio Ertel sa 17 poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Miloš Teodosić je odigrao još jednu sjajnu partiju i sa 19 poena predvodio svoj CSKA u Milanu. Bio je fantastičan sa čak četiri pogođene trojke, a imao je i šest asistencija i pet skokova. Poen manje je dao De Kolo uz sedam koševa.

Top 16 Evrolige, 7.kolo:

Grupa E

Žalgiris - Real Madrid 71:88

Makabi - Alba 59:66

Barselona - Galatasaraj 82:70

Panatinaikos - Crvena zvezda 20.45

Tabela: Real Madrid 6/1, Makabi5/2, Panatinaikos 4/2, Barselona 4/3, Alba 3/4, Galatasaraj 2/5, Žalgiris 2/5, Crvena zvezda 1/5.

Grupa F

Nižnji Novgorod - Olimpijakos 82:91

CSKA Moskva - Armani 97:75

Anadolu Efes - Fenerbahče 71:77

Laboral Kuća - Unikaha 20:30

Tabela: Olimpijakos 6/1, CSKA Moskva 6/1, Fenerbahče 5/2, Anadolu Efes 4/3, Nižnji Novogorod 2/5, Unikaha 1/5, Armani 1/6.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA