Vujošević: Priča se da dajemo Zvezdi Kup, a da nas puste u Jadranskoj!

Mi idemo da osvojimo Kup Radivoja Koraća, pa makar bili četvrti u ABA ligi * Kup je najdemokratskije takmičenje, igra se jedna utakmica, svako ima šansu, pa i mi - naveo je strateg Partizana

  • 27

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Crvena zvezda favorit za osvajanje Kupa Radivoja Koraća, ali da u tom takmičenju ne pobeđuju uvek najbolje ekipe.

- Favorit je Zvezda, a ona se favorizuje u svim sportovima poslednjh godina.

- Kup je takvo takmičenje gde su česta iznenađenja i apsolutni favoriti mogu da se okliznu i ne materijalizuju ono što se od njih očekuje pre početka turnira - rekao je Vujošević na konferenciji za medije.

Vujošević otkrio da se Čović tajno sastao sa Gagićem i koliko mu je ponudio

Vujošević je dodao da crno-beli idu u Niš sa najvišim ambicijama, iako je nacionalni kup na neki način obezvređen zbog značaja.

- Kup je drugo domaće takmičenje i ima simbolične i druge vrednosti. Idemo u Niš da pružimo maksimum, a Kup je najdemokratskije takmičenje. Igra se jedna utakmica, svako ima šansu, pa i mi-  naveo je strateg crno-belih.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prema njegovim rečima zdrastveni bilten u ekipi je dobar, jedino problem sa temperaturom ima Mihajlo Andrić.

On je istakao da je mogući duel u polufinalu protiv Crvene zvezde važniji od derbija u ABA ligi.

- Uvek je važnija svaka naredna utakmica, ta dva meča nemaju veze jednim sa drugim. Plasirana je priča da ćemo im prepustiti Kup da bi oni nas kasnije pustili u tom meču. Idemo da osvojimo Kup Radivoja Koraća, pa makar bili četvrti u Jadranskoj ligi.

- Skupo su nas koštali porazi od Budućnosti i Zadra, kao i način na koji smo počeli prvenstvo, blokada BAT, odlasci i povrede igrača, ali uradićemo sve što je u našoj moći

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vujošević je istakao da su timovi iz ABA lige u prednosti u odnosu na domaće, ali da su iznenađenja moguća.

Kapiten Dragan Milosavljević rekao je da crno-beli moraju na terenu da opravdaju ulogu favorita protiv Vojvodine.

- Idemo na Kup sa najvišim ambicijama, da vidimo gde se nalazimo u ovom trenutku. Neće biti lako protiv Vojvodine, favoriti smo, ali to moramo da dokažemo kroz trčanje i borbenost - rekao je Vujošević.

Partizan se u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća sastaje sa Vojvodinom sutra od 21 sat.

Raspored:

Četvrtak, 19. februara:

Metalac - Vršac (17)

Partizan - Vojvodina (21)

Petak 20. februara:

Mega Leks - FMP (17)

Crvena zvezda - Konstantin (21)

Polufinalni mečevi igraće se 21. februara u terminima od 18.30 i 21 sat, dok je finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća zakazana za nedelju u 17 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Charlie

    18. februar 2015 | 17:25

    Jedina prednost razbijenog kk secanje nis u odnosu na Zvezdu su sudije i kss koji ce sve uciniti da opet navlace na mracnu i tamnu stranu brda. Znamo za to.Ta pozicija je gradjena godinama i tesko je to razmontirati u kratkom vremenskom periodu. Ali, mislim da to nece ovoga puta biti dovoljno. Velika prevaga u korist Zvezde su i zvanicno najbolji navijaci na svetu Delije kojih ce u hali Cair u subotu biti vise od dve trecine kapaciteta iste. Velika prevaga na Zvezdinoj strani je i kvalitet koji kk bankrot nis nema kao i cinjenca da je Zvezda barem za dve klase bolja ekipa od zagrebacke i mnogo stabiolnija na svim nivoima.Na sve smo spremni. Na svaku vrstu provokacija koja je vec duze vremena spremana u taboru raspalog kk kalimero nis znacemo da zestoko odgovorimo. Zesce nego ikada do sada. I igraci na terenu i superiorne Delije na tribinama. Nikad slozniji, nikad jaci i nikad reseniji da demontiramo ''sistem'' koji je na staklenim nogama i koji nije nastao na zdravim osnovama, vec u muljacini i velikom blatu.Da laznu instituciju bacimo na kolena zajedno sa vise nego uplasenim,zaprepascenim,malobrojnim,podeljenim i uplakanim simpatizerkama oronulog kluba iz glavnog grada Hrvatske

  • ГШ СЕВЕРНЕ АРМИЈЕ

    18. februar 2015 | 19:10

    Делије !!! У СУБОТУ ТАЧНО У 21 САТ ИГРАЧИМА КК МАЛИ БУЏЕТ ТРЕБА ДА КЛЕЦАЈУ КОЛЕНА ОД ВАШИХ СИЛНИХ ПОКЛИЧА, ТРЕБА ИМ УТЕРАТИ СТРАХ У КОСТИ ЗА СВА ВРЕМЕНА ! ОБРАЗ СЕВЕРА, НАШЕ ТРИБИНЕ, ИМА ДА БУДЕ СВЕТАО! ДЕЛИЈЕ !!! ВРХОВНА КОМАНДА СЕВЕРНЕ АРМИЈЕ ИЗБРИСАЛА ЈЕ СЛОБОДНЕ СТОЛИЦЕ ЧАИРА ИЗ СВОГ БРОЈНОГ СТАЊА, ОНЕ СУ ЖРТВОВАНЕ ЗА ЧАСТ БЕОГРАДА,СРБИЈЕ,ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ И ТРИБИНЕ ! ВИ ВИШЕ НЕМОЈТЕ ДА БРИНЕТЕ ЗА СВОЈ РАЗУМ, ОН ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ! РАТ ЗА ТИТУЛУ ЈЕ ПОЧЕО ! РАТ ЗА ТРОФЕЈЕ ЈЕ ПОЧЕО ! СЕВЕРНА АРМИЈА НА БОРБЕНИ ПОЛОЖАЈ ! СЕВЕРНА АРМИЈА СПРЕМНА НА ЈУРИШ ! ЗАТО НАПРЕД У СЛАВУ! ЗА ЗВЕЗДУ И ОТАЏБИНУ ! ЖИВЕЛА НАША ЗВЕЗДА ! ЖИВЕО СЕВЕР ! ЖИВЕО БЕОГРАД ! ЖИВЕЛА СРБИЈА ! ГШ СЕВЕРНЕ АРМИЈЕ

  • Cetnici sever

    18. februar 2015 | 19:30

    DELIJE U SUBOTU DA GRMIII JAKOOOOK ZVEZDAAAA SAMPIONOOOON!!! A MO PRIJE TOGA NE POBEGNU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA