Tri problema za Radonjića i Zvezdu pred odlazak u Niš

Partizan ima Pavlovića, ali i Mačvana, Tepića, Milosavljevića i Murića, oprezan je trener vodećeg tima ABA lige

  • 5

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da prihvata ulogu favorita na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća i najavio da dvostruki uzastopni pobednik sa najvišim ambicijama odlazi u Niš.

- Igre koje smo pružali do sada, samo jedan poraz u ABA ligi i plasman u Top16 fazu Evrolige nas stavlja u ulogu favorita i normalno je da želimo da nastavimo sa dobrim partijama i u Kupu. Kup je takvo takmičenje gde su moguća iznenađenja i da autsajder eliminiše favorita. Moramo ozbiljno da pristupimo meču protiv Konstantina i mirno dočekamo polufinale - rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

Ko će biti MVP Kupa Radivoja Koraća i da li se sećate ko je sve na ovoj listi?

Radonjić je dodao da ekipa ima problema sa povredama, pošto je Branko Lazić dobio udarac protiv Cedevite u Jadranskoj ligi.

- Vilijams trenira po posebno programu, Dangubić se još uvek oporavlja, dok je kod Jovića evidentna pauza. Odlazimo da pokušamo da odradimo što bolji meč protiv Konstantina i spremni dočekamo duel protiv Partizana. Najzadovoljniji bih bio kada bismo svi bili zdravi za taj duel.

Trener crveno-belih osvrnuo se i na mogući duel protiv večitog rivala u polufinalu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Partizan ima Pavlovića, igrača sa najvećim rejtingom u ABA ligi i najvećim iskustvom. Tu su Mačvan, Tepić, Milosavljević, Murić i niz mladih igrača koji su dugo u sistemu i osvajali mnogo titula u karijeri. Pored njih, tu su i ostali timovi koji imaju ambicije u Kupu, ali verujem da ćemo nakon tog polufinala nastaviti takmičenje i sačekati protivnika u nedelju - naveo je crnogorski stručnjak.

Na pitanje novinara da li očekuje nemile scene, kao što je to bio slučaj u Kragujevcu pre dve godine, Radonjić je rekao da se nada da će sve proći u najboljem redu.

- Voleo bih da ta četiri dana budu praznik košarke, da se uživa i na terenu vidi ko je bolji i das se čestita pobedniku. Nadam se da će biti tako - zaključio je Radonjić.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 21 sat igraju četvrtfinalni meč protiv domaćeg Konstantina.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Charlie

    19. februar 2015 | 14:57

    Uprkos velikom zamoru naredjujem pokret za Nis. Od ovog trenutka vise ne naredjujem ja, ni generalstab Severne Armije, ni veliki Nebojsa Covic...Od ovog trenutka naredjuje vecinska crveno bela Srbija koja od vas trazi trofeje. Crveno bela Srbija koja samo Zvezdu voli i za nju se Bogu moli. Ako ih sada sve ne osvojite nikada necete. Svi u Nis po trofej kupa !! Najjace grupe grada za tebe bore se sada !!!

  • vaistinu

    19. februar 2015 | 14:33

    Partizan ima mnogo reprezentativaca,sto bivsih,sto sadasnjih,za nekoga ko kuka da nema para.Samo nemoj da pricaju da igraju iz ljubavi,lako je proveriti plate kolike su im.Dosta spinovanja i pritisaka van terena.

  • deki

    19. februar 2015 | 14:25

    Kulturno i sa merom... Vidimo se na basketu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA