TOP 10 najvećih svađa oko toga ko će izvesti penal (VIDEO)

Potez italijanskog napadača Marija Balotelija samo je odmotao klupko i iznedrio najveće svaše prilikom izvođenja penala

  • 2

Mario Baloteli je ponovo uzburkao javnost nakon skandala oko penala i gola koji je dao Bešiktašu. Italijan je bukvalno oteo loptu Hendersonu, ali daleko od toga da je jedini koji je to radio.

Isti igrač je i u Interu pokušao da ''preuzme'' loptu od Samjuela Etoa, ali ga je tadašnji kapiten Havijer Zaneti odvukao iz šesnaesterca. Sadašnji Liverpulov, Stiven Džerard, ga je javno kritikovao, a ovaj Balotelijev potez se našao među TOP 10 svađa oko toga ko će izvesti najstrožu kaznu.

- Hvala ti, Hendersone što si me pustio da šutnem taj penal. Prestanite da dramite. Pobedili smo i to je jedino što se računa. Mi smo ekipa i pre svega, mi smo Liverpul! Napred, momci - poručio je Baloteli putem društvenih mreža.

Ipak, Baloteli je pogodio, a pojedini fudbaleri na ovoj listi i dalje ne mogu da spavaju nakon promašaja sa bele tačke.

9. Kristijano Ronaldo - Karlos Tevez

Junajted je 2007. godine vodio 3:1 protiv Derbija i imao je penal. Loptu je, narano, uzeo Ronaldo, ali je Tevez želeo da puca i upiše het-trik. Prevario se. jer, Ronaldu možeš uzeti sve osim lopte i odgovornosti da puca.

8. Frenk Lampard - Paolo Di Kanio

Vest Hem je 2000. godine odigrao fantastičan meč protiv Bredforda koji je dobio sa 5:4. Čekićari su imali penal, Lampard je krenuo da šutira, ali mi je Di Kanio fizički oteo loptu.

7. Frenk Lampard - Didije Drogba

Deset godina kasnije Lampard je ponovo učestvovao u incidentu. Ovoga puta sa Drogbom. Plavci su imali penal protiv Vigana, Drogba je bio ''ovlašćeni izvođač'', ali mu Frenki nije dao loptu.

6. Pep Gvardiola - Arjen Roben

Bajern je imao penal protiv majnca 2013. godine i loptu je uzeo Roben, koji je bio određen da puca. Međutim, Gvardiola je sa klupe dao signal da Miler preuzme tu odgovornost. Nemac je dao gol, a Roben je nekoliko dana kasnije u LŠ odbio da šutira sa bele tačke. Miler i danas puca penale za Bavarce.

5. Patjim Salami - Orlando Sol

U glavnoj ulozi bili su fudbaleri Fulama koji nije iskoristio penal. Sol je bio glavni izvođač, ali menadžer Martin Jol to nikome nije rekao. Salami je uzeo loptu i - promašio. Naravno, usledila je kazna od strane menadžera.

4. Pablo Osvaldo - Frančesko Toti

Najveći greh italijanskog fudbala učinio je Pablo Osvaldo. Te 2013. godine pucao je penal pre Totija i promašio je. Roma je izgubila od Sampdorije rezultatom 3:1, a Osvaldo se izvinjavao navijačima zbog ovoga.

3. Kevin Miraljas - Lejton Bejns

O ovoj svađi pričao je i sam Džerard govoreći da Baloteliju ne sme da se dogodi Everton. A Karamelama se dogodilo da je Belgijanac uzeo loptu od Bejnsa i doživeo debakl.

2. Džonatan de Guzman - Natan Dajer

Najveći meč u istoriji Svonsija odigrao se u proleće 2013. godine kada su labudovi deklasirali Svonsi u finalu Liga Kupa. Pobeda je praktično bila obezbeđena kada je sudija svirao penal za Svonsi. De Guzman je krenuo da šutira, dok je Dajer molio loptu kako bi kompletirao het-trik. Holanđanin mu to nije dozvolio, ali je dao gol.

1. Marselo Trota - Kevin O'Konor

Na ovaj ''par'' smo mislili kada smo ranije u tekstu pomenuli da neko i danas ne spava zbog promašenog penala. Krajem aprila 2013. godine Donkaster i Brentford su se borili za ulazak u Čempionšip. Brentford je dobio penal u finišu meča, a pobeda ga je vodila u viši rang. Kazneni udarac je trebalo da šutira O'Konor, ali je Trota (bio na pozajmici iz Fulama) iz nekog razloga preoteo loptu. Šutirao je i pogodio prečku.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pff

    20. februar 2015 | 15:40

    Najveći meč u istoriji Svonsija odigrao se u proleće 2013. godine kada su labudovi deklasirali Svonsi u finalu Liga Kupa.

  • Dimacin

    21. februar 2015 | 01:28

    Sto se neko ne posvadja sa Mijatovicem oko penala '98 protiv Holandije ... Jaooooo Pedjaaaaaaa !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA