POČINJE JSL: Partizan strepi zbog prošle sezone, kladionice ponizile Voždovac i Napredak!

Crno-beli na prošlogodišnjoj prolećnoj premijeri odigrali 1:1 protiv Novog Pazara i tako prepustili vođstvo Zvezdi koja ga do kraja nije ispustila

  • 5

Da su imali mogućnost da biraju vremenske uslove za početak prolećnog dela Jelen Superlige, ne verujemo da bi naši fudbaleri mogli da izaberu lepši dan da istrče na terene širom Srbije.

A, kada sat danas otkuca 13:30 minuta, mnogi će pokazati kako se i šta radilo tokom zimskih priprema. Jer, napokon smo dočekali da, posle nešto više od dva meseca, gledamo najkvalitetniji srpski fudbal.

Titulu jesenjeg šampiona brani Partizan sa šest bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu. Crno-beli pohod ka tituli otvaraju mečom sa Voždovcem kod kuće, dok crveno-beli svoj duel tek igraju u ponedeljak u Nišu.

Partizan je izmenio tim u odnosu na prvi deo sezone. Najbolji strelci Škuletić i Lazović napustili su Humsku, Stanković i Fofana takođe. Iz tima je odstranjen mladi Danilo Pantić, ali je u crno-belo jato ponovo uleteo Stefan Babović, kao i Bandalovski i Balažic.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Crno-beli neće moći na ovom meču da računaju na suspendovanofg trenera Marka Nikolića kog će menjati pomoćnik Zvonko Varga koji ga je već jednom menjao, a Partizan je dobio Donji Srem sa 3:0. Ono što u Humskoj ne smeju da zaborave jeste to da su prošle sezone na premijeri proleća odigrali 1:1 u Novom Pazaru gde su praktično dali vetar u leđa Zvezdi.

- Imam ogromno poverenje u pomoćneg trenera Zvonka Vargu, veliki je gospodin kakav se retko sreće u našem fudbalu. On je legenda kluba, miljenik navijača, ima veliki kvalitet. Kazna je poptuno nerazumna, organizator utakmice je kažnjen zato što su nas gađali, ali i ja, ponavlja se scenario iz prethodnih godina - rekao je Nikolić u najavi ovog meča.

A Voždovac je ekipa koja ima nekoliko iskusnih fudbalera. jesenas su odigrali 2:2 na Marakani, a sada su pojačani Jokićem i karaklajićem koji su došli upravo iz Zvezde među Zmajeve. Ipak, najveća opasnost po Partizan biće njegov bivši napadač Obijore Odita.

- Nije Partizan Real iz Madrida. Ime protivnika nije važno, a ja u svaki meč ulazim da dam gol - jasan je bio Nigerijac.

Foto: fkvozdovac.rs Foto: fkvozdovac.rs

Velika je šteta što danas ne igra u Crvena zvezda, jer bi JSL bila potpuna, ali ništa manje neće biti zanimljivo ni na Banovom Brdu, odnosno Vračaru i Karaburmi.

Čukarički proleće počinje sa stoprocentnim učinkom na pripremama gde su briljirali Slavoiljub Srnić i Nikola Stoiljković, a svi u Čuki su složni da protiv Napretka neće biti nimalo lako. Jesenas su trijumfovali u Kruševcu sa 2:0, uz dva odbranjena penala mladog Stevanovića, a skoro u identičnom sastavu će dočekati Čarapane. otišao je samo Deni Pavlović, došao iskusni štoper Rendulić.

Vračar bi danas trebalo da bude ispunjen do poslednjeg mesta, jer Građevinarima na noge dolazi Novi Pazar. Čelnici kluba odlučili su da ulaz bude besplatan, a zanimljiva je bila najava Junajted Forsa za ovaj duel. OFK Beograd će sa povratnikom Planićem dočekati Vojvodinu koja je zimus ostala bez nekolicine bitnih igrača (Veselinović, Poletanović, Alivodić).

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Što se tiče kvota za današnji meč, Partizan i Čukarički su već viđeni kao pobednici na svojim stadionima. Kvota na crno-bele je 1.20. nerešeno je 6, a pobeda Voždovca čak 15. S druge strane, pobeda Brđana je ispraćena kvotom 1.30, remi 4.20, a na trijumf gostiju velikih 12.

Što se tiče ostalih mečeva sve je otvoreno. Donji Srem je blagi favorit protiv Borca (2.65 - 3.00 - 2.75), Lučani protiv Jagodine (2.45 - 3.10 - 2.95), a Rad protiv Pazaraca (2.25 - 3.10 - 3.25). Takođe, kvote su i na strani Vojvodine protiv OFK (dvojka je 2.55, iks 3.05, a za pobedu Romantičara 2.90), kao i Spartaka u Kragujevcu (kec je 2.80, nerešeno 3.00,  a pobeda Golubova 2.60).

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Parovi 16. kola

Čukarički – Napredak 13.30

Donji Srem – Borac 13.30

Mladost – Jagodina 13.30

OFK Beograd – Vojvodina 13.30

Rad – Novi Pazar 13.30

Radnički Kragujevac – Spartak 13.30

Partizan – Voždovac 16.00

Ponedeljak:

Radnički Niš – Crvena zvezda 16.00

Tabela: Partizan 38 bodova, Crvena zvezda 32, Vojvodina 29, Čukarički 28, Novi Pazar 23, OFK Beograd 22, Jagodina 21, Mladost Lučani 19, Spartak 18, Rad 16, Napredak 16, Voždovac 16, Donji Srem 16, Borac 13, Radnički Niš 12, Radnički Kragujevac 7.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdino proleće

    21. februar 2015 | 10:10

    Svi igraju danas po lepom vremenu samo Zvezdu stavili u ponedeljak po kiši i vetru.Navodno zbog košarke.Pa Delije su svakako u Nišu pa su u Nišu.Odigra se meč oko 13h taman policija zna gde su tih 2 sata...i posle se čeka veče,grobari se otprate za Beograd i sve u redu.

  • tacan rezultat

    21. februar 2015 | 09:49

    Prosle sezone na premijer nije bilo 1-1 u Novom Pazaru, nego 0-0. Sve ostalo je OK

  • Vuk

    21. februar 2015 | 15:41

    Partizan strepi hahaha...mislim da neko drugi strepi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA