Đilas će i dalje biti predsednik KSS, Rakočević stupio na novu dužnost!

Održana izborna skupština KSS u Kragujevcu gde je najbitnija promena viđena na mestu potpredsednika Saveza

  • 7

Dosadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Ðilas jednoglasno je izabran na današnjoj izbornoj Skupštini KSS da predvodi košarkašku organizaciju i u naredne četiri godine.

Za potpredsednike KSS na njegov predlog izabrani su: Ana Joković za žensku košarku, Igor Rakočević za mušku, Dejan Tomašević za takmičenje i Andrija Kleut za finansije i marketing. Rakočević je na mestu potpredsednika zamenio Dejana Bodirogu, dok su ostali tu funkciju obavljali i u prethodnom mandatu.

- Još jedna velika čast za mene - nastaviti posao koji je započeo velikan i legenda kao što je Dejan Bodiroga. Dosta je pomogao u prethodne četiri godine razvoju naše košarke i nadam se da ću moći bar deo onoga što je on uradio da nastavim u narednom periodu - rekao je Rakočević.

Za predsednika Skupštine KSS ponovo je izabran Dragan Gačić, a izabrani su i članovi Nadzornog i Upravnog odbora i Disciplinskog suda. Novi - stari predsednik KSS Dragan Ðilas je posle izbora rekao da je košarka u Srbiji sport broj jedan i da se nada da će tako i ostati.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

On je dodao da je u prethodnom periodu napravljen veliki takmičarski rezultat i da će pokušati da to bude odbranjeno, kao i da su zadaci za naredni period finansijska stabilnost KSS i pomoć regionalnim košarkaškim savezima "jer bez njih nema razvoja košarke".

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ðilas je primetio da postoji problem sa odlaskom mladih igrača od 14-15 godina u inostranstvo, od kojih mnogi ne postanu veliki košarkaši i da je zato bolje da ostanu ovde i da im se pruži pomoć u stručniom radu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ðilas je rekao da se očekuje donošenje novog zakona o sportu i da se ove godine održavaju dva evropska prvenstva - muško i žensko, i da je prioritet kvalifikovanje za Olimpijske igre u Riju.

- Ono što nas sve povezuje je ljubav prema košarci - kazao je Ðilas i dodao da "moramo da smanjimo sujete, da pazimo na svaku reč koju izgovaramo i da svaka izgvorena reč treba da bude u funkciji razvoja košarke"

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

On je podsetio da predstoje razgovori oko sistema takmičenja, a govoreći o Kupu Radivoja Koraća koji se održava u Nišu, rekao je da kada gostuju Crvena zvezda i Partizan u nekom gradu Srbije to je "praznik za sve gradove".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    21. februar 2015 | 18:01

    Čestitke Djilasu

  • Dejan

    21. februar 2015 | 20:02

    Nikako nihe smeo da postane clan rukovodstva KSS bilo ko a da je ucestvovao u odlucivanju da se Kup RK prenosi preko kablovskog operate koji moze da gleda 10% gradjana Srbije

  • Delija

    21. februar 2015 | 15:12

    Neviđen cirkus i bruka. Đilas opet prrdsednik KSS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA