Zvezdina poražavajuća statistika protiv šampiona Evrope

U poslednje dve godine godine crveno - beli su u najelitnijem evropskom takmičenju odigrali 12 utakmica protiv osvajača Evrolige, i na svih 12 su poraženi

  • 6

Utakmica protiv Real Madrida bila je Zvezdin 12. duel protiv šampiona Evrope u poslednje dve godine u najelitnijem takmičenju. Igrači crveno - belih su na kraju svakog takvog meča pognute glave napuštali halu.

Košarkaši Crvene zvezde bili su jedan od najvećih hitova u prvoj fazi Evrolige. Međutim, učešće u TOP 16 i 7 poraza u osam utakmica pokvarilo je utisak kod mnogih.

Da li je razlog to što su u drugoj fazi takmičenja jače ekipe, ili podatak da Zvezda još uvek u Evroligi nije pobedila ekipu koja je bila šampion Evrope, pa često protiv njih gubi dobijene utakmice, ili ih igra veoma stegnuto sa posebnim psihološkim pritiskom?

Zvezda je u prethodne dve godine pobeđivala veoma snažne i skupe ekipe, čiji rosteri vrede desetine miliona evra. Međutim, kada se susretne sa nekim od velikana Evrolige, i pored nekih dobrih partija, uvek gubi utakmice.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Poslednji takav slučaj bio je u Atini protiv PAO-a, kada je zbog grešaka u samoj završnici prokockala gotovo dobijenu utakmicu. Protiv istog rivala je godinu dana ranije igrala dve slične utakmice, gde je takođe bila nadomak trijumfa.

Skoro identične utakmice igrala je ove sezone i protiv drugog atinskog velikana - Olimpijakosa.

Do kraja TOP 16 faze Zvezda će odigrati još četiri meča protiv bivših prvaka Evrolige. U Areni dočekuju Makabi, Barselonu i Panatinaikos, a gostuju Žalgirisu.

Pobeda protiv jednog velikana sigurno bi mnogo značila ekipi kako bi probila psihološki pritisak, koji evidentno postoji kada su dueli protiv velikih ekipa u pitanju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ovo su svi dueli ekipe Dejana Radonjića protiv osvajača šampionskog pehara Evrolige u poslednje dve sezone.

SEZONA 2013/14

Regularni deo

Makabi - Crvena zvezda (96:82)

Crvena zvezda - Panatinaikos (86:90)

Crvena zvezda - Makabi (76:78)

Panatinaikos - Crvena zvezda (69:63)

SEZONA 2014/15

Regularni deo

Crvena zvezda - Olimpijakos (57:62)

Olimpijakos - Crvena zvezda (64:59)

TOP 16

Crvena zvezda - Real Madrid (79:72)

Makabi - Crvena zvezda (78:67)

Barselona - Crvena zvezda (92:77)

Crvena zvezda - Žalgiris (68:70)

Panatinaikos - Crvena zvezda (74:69)

Real Madrid - Crvena zvezda (85:61)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA