NIŠTA OD ČUDA U MADRIDU: Zvezdu zgazio Real, ubacila jednu trojku! (VIDEO)

Skoro 20 izgubljenih lopti i jedna pogođena trojka iz 14 pokušaja. Crveno-beli nisu imali šta da traže u Madridu

  • 32

Crvenoj zvezdi više ne igra ni teorija za plasman u Top 8 fazu Evrolige, s obzirom da je i sedmi put poražena. Ovaj put, od crveno-belih bolji je bio madridski Real, kom je ovo bila sedma pobeda u grupi E - 85:61 (16:18, 24:11, 20:17, 25:15).

Dekoncentracija i previše grešaka u napadu kumovale su još jednom porazu u Top 16 fazi, čak više nego kvalitetna igra madridskog Reala. Zapravo, "kraljevski" klub je odigrao prosečnu utakmicu za njegove standarde, a veći protivnici crveno-belima bili su upravo oni sami.

Ne može se drugačije objasniti čak 19 izgubljenih lopti (naspram Realovih pet), uz svega dve ukradene. Impozantno je to što je Zvezda potpuno nadskočila Real (40:28), ali to nije iskorišćeno na pravi način.

KAKAV POTEZ! Ovako je Rodrigez izblamirao Zvezdinog Tejića! (VIDEO)

Briljirao je Boban Marjanović pod koševima - 21 poen, 13 skokova uz indeks korisnosti 35, s tim da nije imao još nekoga dovoljno raspoloženog da ga prati. Jedino je još Cirbes bio dvocifren sa 13 poena, dok recimo kapiten Luka Mitrović nije ubacio niti jedan poen.

ZVEZDINA STATISTIKA: Bobijev indeks viši od svih ostalih zajedno, čak četvorica u minusu!

Madriđane su do trijumfa predvodili Kerol sa 17, Fernandez sa 15 i Rodrigez sa 13 poena.

Dodaćemo i da je šut za tri poena bio kriminalan - jedna trojka iz 14 pokušaja!

Posle dva gostovanja, crveno-beli će naredne nedelje dočekati izraelski Makabi u "Kombank areni".

NEISKORIŠĆENE ŠANSE U PRVOJ I TREĆOJ DEONICI

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zvezda je zaista odigrala odličnu prvu četvrtinu, u kojoj je sve konce držao Marjanović. Na ruku je gostima išlo to što su u prvih pet minuta domaći promašili pet šuteva za tri poena, a svaki put su crveno-beli uspeli da posle skoka osvoje loptu.

Posle zakucavanja Marjanovića u petom minutu igre, Zvezda je vodila 10:4. Usledio je tajm-aut, nakon kog je u igru ušao Cirbes.

Osetio se izostanak Marjanovića, Zvezda je par napada prokockala, a Real je uspeo posle poena Ljulja da smanji na 12:14, ali je na kraju prve četvrtine rezultat bio 18:16 za crveno-bele.

A onda se Zvezdina igra raspala.

Minut je bio dovoljan Realu da preuzme vođstvo - crveno-beli su prikupili i sedmu izgubljenu loptu, a poene su na drugoj strani postizali Rodrigez i Kerol. Reagovao je Radonjić tajm-autom.

Uspevala je Zvezda na kratko da održi egal, a onda nastavila sa neshvatljivim greškama zbog kojih je gubila lopte. Real je do tada već ušao u ritam, i povećavao svoju prednost, koja je posle pet minuta druge deonice bila +8 (30:22).

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Iako su crveno-beli imali problema u napadu, uspevali su da drže nekako rezultatski priključak. Na minut do kraja, posle greške Blažiča, Real stiže do prve dvocifrene prednosti - 38:28.

Interesantno: nijedna ekipa nije uspela da postigne trojku u prvom poluvremenu - Real 0/10, a Zvezda 0/7.

U nastavku je Vilijams uspeo da veže četiri poena i da "hrani" Marjanovića, pa su crveno-beli smanjili razliku na pet poena, što je navelo trenera Lasa da reaguje.

Dobro se izvikao trener domaćih, i njegovi igrači su se brzo uozbiljili i napravili seriju posle koje su došli do najviše prednosti u toku meča - +12. Pala je i prva trojka na meču, koju je pogodio Fernandez.

Do kraja treće četvrtine Real je izgradio prednost od 14 poena, a domaći su se već dovoljno raspucali pred odlučujuću deonicu.

A u njoj su Realovi košarkaši imali egzibiciju i izgradili razliku od 20+ poena.

REAL MADRID: Rivers 4, Fernandez 15, Kampaco 2, Mačiulis 4, Rejes 6, Rodrigez 13, Ajon 6, Karol 17, Ljulj 9, Burusis 2, Sloter 5, Mejri 2.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 8, Rebić, Dangubić 5, Mitrović, Blažič 4, Kalinić 8, Marjanović 21, Tejić, Dženkins 2, Jović, Cirbes 13.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    26. februar 2015 | 21:20

    ..Navijacima mutanta: Budite ludi, ali se ponasajte kao normalne osobe !!!..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • grobar do koske

    26. februar 2015 | 21:28

    ..Navijacima KKCZ u pokusaju,imate DVA IZBORA: da ovladate svojom svescu ili da dopustite da ona ovlada vama. Ta druga mogucnost vam je poznata-strah, neuroze, nesigurnost,porazi-jer vam je usadjena sklonost ka samounistenju i devastiranju !!..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • Deonisious

    26. februar 2015 | 23:01

    Zna se ko je pobedjivao real

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA