Preokret Čukaričkog bacio Zvezdu na 4. mesto!

Slaba posećenost i malo golova obeležili su prve mečeve 17. kola srpskog šampionata

  • 1

Stare boljke srpskog fudbala su izašle i ove subote na videlo u mečevima JSL. Malo golova i slaba posećenost mečeva obeležile su prve duele 17. kola. Prosek su donekle popravili Vojvodina i Čukarički, koji su bar do sutra prestigli Crvenu zvezdu na tabeli.

Fudbaleri Čukaričkog nastavili su sa odličnim partijama u domaćem prvenstvu pošto su u gostima pobedili Novi Pazar sa 2:1, što je njihov četvrti trijumf u nizu.

Iako je Novi Pazar poveo u 10. minutu golom Vladimira Radivojevića. Kapiten Igor Matić ubrzo je izjednačio, a Slavoljub Srnić u 47. minutu doneo preokret.

Foto: MNPress Foto: MNPress

Ekipa Vladana Milojevića je pobedom u Novom Pazaru pretekla Crvenu zvezdu i Vojvodinu i sada se nalazi na drugom mestu sa pet bodova manje od lidera Partizana, ali večiti rivali još uvek nisu odigrali svoje mečeve.

Utakmica na Gradskom stadionu u Novom Pazaru odigrana je bez prisustva publike zbog divljanja domaćih pristalica na meču protiv Partizana u jesenjem delu sezone, kada je petardom podođen trener crno-belih Marko Nikolić.

Vojvodina je istim rezultatom pobedila Mladost iz Lučana. Kao što je bilo i očekivano Novosađani su dominirali, dok su gosti želeli po svaku cenu da ostanu neporaženi.

Prvih 45 minuta je proteklo u napadima domaće ekipe, a šanse da zatresu mrežu su propustili Gaćinović i Makarić koji je sa sedam metara stavio na muke Krznarića, ali je golman Lučanaca bio na visini zadatka. Na drugoj strani opasno je pretio Frajdej, ali ni on nije imao sreće.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Terenska nadmoć se isplatila Vojvodini u 60. minutu, kada je u režiji omladinaca Ćurka i Gaćinovića pao pogodak, a strelac je bio kapiten "lala". Još veću radost je doneo Ivanić četiri minura kasnije kada je posle centaršuta Gaćinovića lopta došla do njega i on je poslao u levi ugao protivničkog gola.

Nadu gostima da bi mogli da dođu do remija je dao Golemić iz jedanaesterca, posle igranja rukom Pekarića u svom šesnaestercu, ali to se nije dogodilo i Vojvođani su došli do trijumfa, čime su se izjednačili sa Zvezdom po broju bodova, ali će zbog bolje gol razlike na tabeli biti ispred crveno - belih, koji u nedelju od 15 časova gostuju Jagodini.

Donji Srem je uspeo da trijumfuje protiv Voždovca u gostima i to zahvaljujući Darku Spaleviću koji se najbolje snašao u šesnaestercu u 49. minutu, što je bilo dovoljno za nova tri boda.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Isti ishod viđen je i u duelu Borca i Rada, gde su gosti preko Mihajlovića koji je posle solo akcije zatresao mrežu Čačana i postavio konačan rezultat.

Minimalne pobede su kao domaćini ostvarili Napredak i Spartak iz Subotice, koji su bili bolji od Radničkog iz Kragujevca, odnosno, OFK Beograda.

JSL, 17. kolo:

Subota

Borac - Rad 0:1

(Mihajlović 32)

Napredak - Radnički Kragujevac 1:0

(Ivičić 26)

Vojvodina - Mladost 2:1

(Gaćinović 50, Ivanić 63. - Golemić 76. penal)

Spartak - OFK Beograd 1:0

(Ivanović 14)

Voždovac - Donji Srem 0:1

(Spalević 49)

Novi Pazar i Čukarički 1:2

(Radivojević 10 - Matić 21, Srnić 47)

Partizan -Radnički Niš 17.00

Nedelja

Jagodina - Crvena zvezda 15.00

Tabela: Partizan 39(-1), Čukarički (34), Vojvodina (33) Crvena zvezda 33(-1), Jagodina 24(-1), Novi Pazar 23(-1), OFK Beograd 23, Rad 22, Spartak 21, Mladost 19, Donji Srem 19, Napredak 19, Voždovac 17, Borac 16, Radnički Niš 13(-1), Radnički Kragujevac 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • urnebes

    28. februar 2015 | 16:44

    pa gde su komentari za nasu ligu,koja je najaca na svetu????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA