Evo kako je Nelson pomogao Zvezdi da ostane u trci za TOP 8! (VIDEO)

Još postoje šanse da se crveno-beli košarkaši plasiraju u četvrtfinale Evrolige, a njih je dodatno uvećao bivši plejmejker kluba

  • 8

Crvena zvezda još uvek može da se plasira u TOP 8 Evrolige. Za to su zaslužni košarkaši crveno - belih, koji su u četvrtak pobedili prvaka Evrope Makabi, ali im je posao nesvesno olakšao i bivši igrač Demarkus Nelson.

Zvezdin prošlogodišnji plejmejker, koji sada nastupa za Panatinaikos, i po odlasku iz Beograda je često iskazivao ljubav prema bivšem timu.

Međutim, u meču koji je njegova ekipa u četvrtak odigrala protiv Barselone, nehotice je pomogao Zvezdi da uveća šanse za eventualni plasman u narednu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Nelson je na 15 sekundi pre kraja utakmice u Atini, pri rezultatu 77:74 za Barsu, kada je njegova ekipa imala napad za eventualno izjednačenje, izgubio loptu i omogućio Kataloncima da kasnije, sa linije slobodnih bacanja, uvećaju prednost na nedostižnih pet poena.

IMA ŠANSE ZA TOP 8! Ovo Zvezda treba da uradi da bi prošla u plej-of Evrolige!

Njegovu grešku možete pogledati na sledećem video snimku na 9:55.

Da je Panatinaikos pobedio Barselonu, bio bi faktički van Zvezdinog domašaja, a Zvezda bi jurila Barsu, koja bi u tom slučaju imala dve pobede, ali i minus od petnaest razlike iz međusobnog duela u Blaugrani.

To bi faktički značilo da Katalonci treba da kiksnu na tri utakmice, što je gotovo nemoguće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muad'Dib

    6. mart 2015 | 23:33

    Ajde malo realnosti, posle jedne pobede vi već pravite planove za pet uzastopnih? Među njima Barsa i PAO...

  • Sale

    7. mart 2015 | 00:00

    Haha i onda je mrmot zavio cokoladu...:)

  • Danijel Delije Sever

    7. mart 2015 | 10:13

    Ma i da ne udju u top 8 ,ja sam zadovoljan ! Neka igraju kao do sad i zabeleze jos neku pobedu i nista vise !!!!! Zvezdo zgazi ih sve ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA