JSL: Repriza najboljeg kola srpskog fudbala, a Zvezda i Partizan priželjkuju iste rezultate!

Meč Crvene zvezde i Vojvodine najzanimljiviji je duel 18. kola fudbalskog prvenstva Srbije * Crno-beli posle dva prolećna remija na domaćem terenu gostuju Donjem Sremu na Karađorđu

  • 0

Utakmicama 18. kola nastavlja se Jelen Super Liga, a većina navijača i istinskih poklonika srpskog fudbala priželjkuje reprizu 3. kola kada su se ovi protivnici sastajali tokom jesenje polusezone.

Razlog je vrlo jasan, jer to treće kolo je bilo najefikasnije od početka sezone. Viđena su čak 24 gola na osam superligaških mečeva, a 12 na poluvremenu što je prava retkost. Takođe, to 3. kolo biće upamćeno i po napadaču Rada Petru Jeliću koji je protiv Voždovca dao pet golova.

Derbi meč kola svakako je onaj na stadionu ''Rajko Mitić'' gde Crvena zvezda dočekuje uvek neugodnu Vojvodinu, ekipu koja u poslednjih nekoliko godina ima više pobeda na Marakani nego sam domaćin. Biće ovo premijera na najvećem srpskom stadionu otkako je promenio ime u ono koje je nosila prva Zvezdina zvezda.

- Rođendan nam je, verujem da će navijači to prepoznati i da će nam biti vetar u krila svih 90 minuta, protiv odličnog tima, koji se sa svima nadigrava i koji je takođe osvojio četiri boda u prva dva prolećna kola - istakao je Nenad Lalatović pred ovaj meč.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Na poslednjih sedam mečeva ovih rivala u Beogradu, računajući sva takmičenja, viđena su neverovatna 23 gola što govori da nas očekuje pravi spektakl na stadionu ''Rajko Mitić''. Jesenas je bilo 1:0 za Zvezdu, a strelac pobedonosnog gola Đorđe Rakić nije više u klubu.

Zvezda će na meču sa Novosađanima proslaviti 70. godina postojanja, a srpskom šampionu na ruku ide i tradicija premijera. Na 17 mečeva, od osamostaljenja Srbije, pobedili su 13 puta, uz dva remija i dva poraza.

Foto: FK Crvena Zvezda Foto: FK Crvena Zvezda

Dok će Vojvodina vojevati u Beogradu, na njihovom stadionu u Novom Sadu Donji Srem će ugostiti Partizan. Crno-beli su neočekivano kiksnuli u prva dva kola i jednostavno moraju da pobede. Vicešampion Srbije ima polovičan učinak na Karađorđu protiv Donjeg Srema i to im je jedini poraz u međusobnim susretima (2:1). Nakon toga vezali su četiri trijumfa, uz 13 postignutih golova.

- Ubedljivo smo najefikasniji tim u ligi, u napadu ne postoji problem. Odigrali smo 0:0 proiv Radničkog iako smo postigli gol, a njihov golman bio ubedljivo najbolji pojedinac meča. Ne može da se uspostavi tendencija da Partizan ima problema u te dve linije. U prva dva kola imali smo najveći broj dodavanja, šuteva i posed lopte, ali smo osvojili samo dva bodarekao je Nikolić pred ovaj meč.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Gradski derbi biće odigran na Banjici gde će Rad pred praznim tribinama dočekati Voždovac. Utakmica se igra bez prisustva publike, jer su navijači Rada kažnjeni zbog nesportskog ponašanja na meču protiv Novog Pazara. Biće ovo još jedna prilika za Jelića da ga fudbaleri Voždovca dobro zapamte.

ČUKARIČKI: O tituli ćemo pričati pre i posle meča sa Zvezdom!

Osokoljen dobrim rezultatima protiv vecitih rivala, Radnički iz Niša na stadionu Čair dočekuje Jagodinu. Čukaricki na svom terenu ima ulogu favorita protiv Borca, dok u Kragujevcu gostuje Novi Pazar.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Subota

Čukarički - Borac 13.30

Radnički Niš - Jagodina 13.30

Mladost - Spartak 13.30

Rad - Voždovac 13.30

Radnički Kragujevac - Novi Pazar 13.30

Donji Srem - Partizan 17.00

Crvena zvezda - Vojvodina 18.00

Nedelja

OFK Beograd - Napredak 14.30

Tabela:

Partizan 40, Crvena zvezda 36, Čukarički 34, Vojvodina 33, Novi Pazar i OFK Beograd po 23, Rad 22, Jagodina 21, Spartak 21, Mladost, Napredak, Donji Srem po 19, Voždovac 17, Borac 16, Radnički Niš 14, Radnički Kragujevac 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA