Poeni srpskog odbojkaša zaludeli Italijane, reporter vrištao! (VIDEO)

Uletanjem u reklame i bacanjem po terenu podsetio na fenomenalne poteze Vanje Grbića i time privukao veliku pažnju u Italiji, pošto su ČETIRI njegova poteza sa jedne utakmice bila u izboru najbolji pet momenata.

  • 0

Opšte je poznato da na italijanskoj sportskoj sceni ima vrlo malo mesta za bilo koji drugi sport osim fudbala, ili da se piše i priča o košarkašima, odbojkašima ili vaterpolistima, jer su, uglavnom fudbaleri u fokusu. Sve dok se neko ne istakne bravurom, potezom, pokretom, koja zaista mora da zaseni ostale.

Upravo to se nedavno desilo mladom srpkom odbojkašu Nikoli Jovoviću, koji nastupa u italijanskoj ekipi Voli Milano.

Internetom je kružio video snimak njegovih sjajnih poteza, pošto je u izboru od pet najatraktivnijih, Jovović bio akter čak četiri najbolja pokreta, a sve se to desilo na jednoj utakmici!

U razgovoru za Telegraf, on se podsetio tih momenata, od kojih se neki dogode jednom ili nijednom u životu!

- Teško mi je da se opredelim samo za jedan, zato što je cela utakmica bila sjajna! To je bilo na gostovanju, a došlo je oko 100 naših navijača. Bacao sam se po terenu, leteo, trudio se da stignem na sve strane- uz osmeh i u jednom dahu priča mladi Novosađanin- Ali je najboje bilo kada sam preskočio ogradu, vratio loptu u igru, vratio se na parket i posle još učestvovao u postizanju poena moje ekipe! Kao Vanja Grbić nekada! To je nešto se se dogodi jednom ili nijednom u životu.. Naš narod ima jednu izreku za to, kaže: "U..... ga"- šaljivo prepričava Nikola.

- Moji iz kluba su bili više nego oduševljeni, danima se prepričavalo, tih dana se u Milanu više pisalo u medijima o nama nego o fudbalerima Intera. Svi su delili taj video snimak na društvenim mrežama, sjajno je bilo!

Ništa lošije Nikoli nije ni sada, uživa u svojoj prvoj godini u Italiji, i to ne samo sa sportske strane. Posle tri godine nemačke discipline u bivšem klubu Fridrihshafenu, Milano ga je preporodio.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Imao sam sjajnu sezonu posle koje sam mogao da biram u koji ću klub da idem... izabrao sam Milano, i nisam se pokajao. Sve dođe spontano, igram po osećaju, imam maksimalnu slobodu u igri, nastupu, podršku trenera koji mi veruje i sve dozvoljava, u pozitivnom smislu, zbog čega se trudim da opravdam sva ta dopuštenja. To mnogo utiče na moje samopouzdanje, jer nisam u grču, vidi se tokom utakmice- objašnjava reprezentativac.

Perspektivni Novosađanin slobodno vreme koristi da pogleda uživo poneku fudbalsku ili košarkašku utakmicu, ali je sve u suštini usmereno na odbojku

- Na iglama čekam poziv novog selektora Nikole Grbića! Nadam se da sam ga ovim igrama u klubu i zaslužio. Dve nedelje pre nego što je i zvanično preuzeo novu funkcio igrali su naši klubovi jedan protiv drugog, tada smo dosta pricali o odbojci, prijateljski, dao mi je značajne savete. Mislim da će dizačima pristupiti na jedan sasvim drugačiji način, jer je i sam igrao na tom mestu, i bio najbolji na svetu. Biće lakše... Ili teže- smejući se komentariše odbojkaš.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Najviše zbog novog selektora sam siguran da ćemo ostavriti dobar rezultat u Svetskoj ligi koja nas očekuje. Moramo prvo da se okupimo i dobro pripremimo, a ja bih voleo da budem deo svega toga.

Osvrćući se na naše odbojkaško prvenstvo, u kojem "crno-beli" dominiraju uz 18 ubedljivih pobeda, bivši igrač Vojvodine ne da na novosadski klub...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Sve redovno pratim, posebno taj rivalitet Partizan-Zvezda-Vojvodina. Nekada je tu značajnu ulogu imao i Kragujavac, ali to se polako gasi. Partizan igra lepo i brzo, rezultat dovoljno govori, međutim, plej-of koji ih očekuje je priča za sebe. Otišao im je glavni igrač, Nikola Mijailović, tako da očekujem neizvesnu završnicu takmičenja. Na osnovu mog iskustva igrajući u Srbiji, uvek bi pobeđivala ekipa koja ima dužu klupu- kaže Nikola Jovović.

(N. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA