RASPAD U KLS: Partizan nema s kim da igra u prvom kolu Superlige!

Crno-beli bi trebalo u prvom kolu da igraju sa Konstantinom, ali klub iz Niša nema sredstava da igra Superligu, pa razmišlja o odustajanju

  • 4

Košarkaši Partizana trebalo bi u prvom kolu Superlige KLS  koja startuje sledeće nedelje 28. marta da igraju sa Konstantinom iz Niša, ali je došlo do izvesnih problema.

Naime, klub iz Niša nema sredstava da nastupi u KLS Superligi a tim povodom se oglasio potrepdsednik kluba Uroš Parlić.

- Sa postojećim redovnim finansiranjem, sredstvima opredeljenim od grada i od prodatih ulaznica (najveći broj posetilaca na utakmicama od svih klubova koji igraju u SC Čair) i pored pomoći naših malobrojnih sponzora i prijatelja kluba (bez ijednog iz javnost sektora), klub za predstojeću Superligu ipak neće biti u mogućnosti da redovnim putem finansira sve svoje obaveze…

- Te obaveze su višestruko zahtevnije od upravo prve KLS lige i pored do sada iskazane pomoći grada, gradonačelnika, kao i Uprave za sport i Gradskog veća da se u Nišu organizuje finalni turnir Kupa Koraća, gde je Konstantin izborio učešće i kao organizator ostvario finansijsku dobit bez dodatno opredeljnih sredstava u razumnim okvirima, klub neće biti u mogućnosti da kvalitetno učestvuje u Super ligi Srbije i nastavi da sjajnim rezultatima, poletnom i požrtvovanom igrom celog kolektiva, na najlepši prenosi ime grada i niške košarke, saopštio je Parlić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ostaje sada na gradskoj Upravi da pomogne Konstantinu da ove sezone još jednom ugosti najbolje klubove Srbije partizan, Zvezdu, Metalac, Mega Leks kao i tri kluba iz KLS lige.

Ukoliko im nije bitno da košarka živi u ovom gradu onda će Konstantin istupiti iz takmičenja, a njegovo mesto će zauzeti verovatno petoplasirana ekipa iz KLS lige a to je Vršac..

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ноле

    22. mart 2015 | 18:12

    Без АБА лиге кошарка оде у пропаст као фудбал.

  • Dragan

    22. mart 2015 | 18:11

    Zalosno, rezultatski zasluzujes ali pored lopova politicara nemozes da ucestvujes.

  • Nn

    22. mart 2015 | 17:54

    Nasu ligu I kosarku u Srbiji ugasiti na 5 godina,usvojiti zakone I onda poceti ispocetka...ovo je uzas ne zna se koji klub vise duguje vise muti I samo se jos vise zaduzuju...mislim da smo najgora liga na svetu po tom pitanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA