APRILSKO LUDILO: Sedam večitih derbija za 11 dana!

Svi navijači večitih srpskih rivala, ali i ljubitelji sporta uopšte, uživaće do kraja meseca, pošto će Crvena zvezda i Partizan voditi bitke na košarkaškom, fudbalskom terenu, i u bazenu. Neke od utakmica odrediće predstavnike u najelitnijim evropskim takmičenjima za sledeću sezonu

  • 20

Kako mnogi ljubitelji sporta u Srbiji priznaju, ali i sami takmičari, bez obzira o kom sportu se radi, uvek se poseban akcenat stavlja na utakmice između večitih rivala.

Nevažan je trenutni plasman ekipa na tabeli, to su često susreti visokog rizika, praćeni velikom pažnjom medija i javnosti, a u prošlosti su neretko kadrovi s ovih mečeva obilazili svet.

Ovog aprila, navijači Zvezde i Partizana mogu da uživaju u igrama svojih omiljenih timova čak SEDAM puta za JEDANAEST dana!

KOŠARKA

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ono o čemu se svakako najviše priča još od početka ove godine je košarkaški derbi, pošto celo takmičenje zavisi od polufinalne serije večtih rivala.

Za razliku od prethodnih sezona kada su crno-beli ubedljivo bili prvi, ovoga puta tim Dejana Radonjića od septembra suvereno drži lidersku poziciju, dok je Partizan boljom igrom u poslednjih nekoliko utakmica (za razliku od jesenjih duela), zauzeo četvrto mesto. Međutim, bez obzira na sjajnu Zvezdinu sezonu, najbolju u istoriji, u kojoj su samo dva puta poraženi,  sve staje u polufinale s crno-belima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Isto tako, tim Duška Vujoševića, koji je pretrpeo brojne unutrašnje potrese, može da spasi 2014/2015, ako dobro odigra završnicu ABA. Ulog je veliki- plasman u finale i Evroliga ove jeseni.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nikako ne treba zaboraviti da Zveza ili Partizan, za trofej regionalnog takmičenja posle treba da pobede i Budućnost ili Cedevitu, koji su drugi poufinalisti.

14. april Crvena zvezda - Partizan

15. april Crvena zvezda- Partizan

18. april Partizan- Crvena zvezda

19. april Partizan- Crvena zvezda

(22. april) Crvena zvezda - Partizan - peta utakmica će odlučivati finalistu ako do tada bude izjednačeno u seriji, pošto se igra na tri pobede.

 

FUDBAL

Foto: MNPress/T.Mihajlovic Foto: MNPress/T.Mihajlovic

Da nije kiksnula u Novom Pazaru u poslednje odigranom kolu, Crvena zvezda bi bila na dva boda zaostatka u odnosu na Partizan, što bi značilo da bi direktan duel mogao da odredi prvoplasiranog. Međutim, trenutno su crveno-beli na pet bodova zaostatka u odnosu na večitog rivala. Do večitog derbija tim Nenada Lalatovića dočekuje Borac i gostuje Voždovcu, dok sastav Zorana Milinkovića gostuje OFK Beogradu i dočekuje Mladost.

Foto Marko Todorović Foto Marko Todorović

Posle derbija, do kraja sezone, igra se još šest kola, u kojima, od protivnika iz vrha tabele crno-beli gostuju Vojvodini, i dočekuju Novi Pazar. Zvezda gostuje Čukaričkom i ekipi Mladosti.

Foto Marko Todorović Foto Marko Todorović

Večiti derbi igra se u okviru 24. kola Jelen Superlige

25. aprila Crvena zvezda- Partizan

 

VATERPOLO

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Po svemu sudeći, i večitu duel u bazenu biće zanimljiv. Drugoplasirani Partizan i trećeplasirana Zvezda igraće polufinale domaće lige na tri dobijene utakmice, dok je drugi polufinalni par Radnički- Vojvodina.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jedan meč u seriji koja vodi u finale, a posle i u najelitnije evropsko takmičenje igra se

oko 20. aprila, a u prvoj utakmici Partizan je domaćin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1070

    8. april 2015 | 00:12

    U bar 2 sporta od ova 3 to vise nije derbi .... shvatice navijaci komsinice.2 god se prate ti sportovi, dok pravi navijaci svoju ljubav pokazuju godinama.

  • Grobar

    7. april 2015 | 23:43

    Samo napred Partizan !

  • Dandi

    8. april 2015 | 00:10

    Kao okoreli zvezdas, nadam se da ce mo biti sampioni na oba fronta! Zvezda Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA