TOP 5 igrača sa kojima je igrao Milan Gurović! Mesta ima samo za jednog stranca! (VIDEO)

Legendarni košarkaš je, uprkos brojnim vrhunskim klubovima za koje je igrao, bez velikog razmišljanja za Telegraf otkrio kako bi izgledala njegova idealna petorka, sastavljena od bivših saigrača

  • 8

Zbog sportske drskosti, hrabrosti, ubitačnog šuta i vrhunskih klubova u kojima je igrao, trener FMP-a Milan Gurović sigurno jeste legenda srpske košarke. Između ostalog, dve sjajne sezone proveo u Barseloni, sa kojom je izborio Evroligu, nastupao je i za Unikahu, Huventud i Galatasaraj, posle čega se vratio u srpsku košarku, kao trener.

Sami klubovi čije je dresove nosio podrazumevaju i odlične saigrače, a ne treba zanemariti ni košarkaše iz reprezentacije sa kojima je Gurović osvojio svetsko i evropsko zlato, i bronzu na EP 1999. godine, pored svega što se dešavalo u Srbiji.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Možda bi nekom igraču bilo teško da na osnovu igara i sposobnosti svojih saigrača sastavi idealnu petorku, ali ne i Milanu Guroviću.

On je za nekoliko sekundi, za Telegraf, sastavio svoj tim:

1. Saša Đorđević- igrali smo zajedno 1998. godine u Barseloni. To svakako jeste jedan od najlepših perioda u mojoj karijeri, u sjajnom klubu, a i Sale je doprineo tome. I kao igrač, a i sada kao selektor pokazao je svoj kvalitet. Definitivno jedan od najboljih igrača sa kojima sam igrao.

2. Huan Karlos Navaro- neverovatan igrač! Bilo mi je drago da ga vidim nedavno kad su se sastali Zvezda i Barselona u Evroligi. Uživao sam igrajući sa njim, a sad volim i da ga gledam. Iskustvom i godinama, nijedna njegova osobina i prednost ne postaje slabija, bolji je od mnogih mlađih igrača na toj poziciji u celoj Evropi. On je legenda košarke.

3. Dejan Bodiroga- igrač i ličnost za primer. Njegove finte ostale su upečatljive u evropskoj košarci jer ih je posle Dražena Petrovića, koristio samo on. Uopšte, igrom, ponašanjem na terenu i van njega davao je primer svima. Od malih nogu je posvećen košarci, tako je ostalo do sada.

4. Peđa Stojaković- lažna četvorka- uz osmeh komentariše Gurović- vrhunski profesionalac, samo ću to reći.

5. Vlade Divac- igrao sam sa odličnim centrima, ali prednost u ovoj situaciji dajem Divcu. Jedan je od najboljih košarkaša ikada sa ovih prostora, i zaista poštujem njegovu NBA karijeru. Setimo se samo njegovih utakmica u Americi, zbog kojih cela Jugoslavija nije spavala. Pored svega toga, još više cenim njegovu humanost- objasnio je Gurović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Divos

    8. april 2015 | 08:48

    Гуровићу честитке на избору. Ово јесу кошаркашке легенде, али Гуровић је и овим избором доказао да ратумије кошарку, зато и јесте врстан стручњак. Имао је богату каријеру и играо са многим одличним кошаркашима, великим именима, играчима са импресивномм статистиком, али ова петорица су играчи победници. Нису они увек имали најбољу статистику, најбоље бројке, али то бејаху (Наваро још игра) играчи који ће у кључним моментима узети ствар у своје руке, узети онај шут који одлучује, када се многи посакривају, преузети одговорност. Истинско је задовољство подсетити се на овакве легенде српске кошарке. Срећом имамо таквих и данас, великих играча. А богами има их и Милан у свом клубу (ФМП-у), млади су, надарени, и оно што је важно, под Гуровићевим надзором опасно напредују, па уцверен сам да ће барем 4-5 од њих урадити велике ствари, а неки и достићи ове легенде.

  • Djuks

    8. april 2015 | 11:48

    Tako je

  • dragan

    9. april 2015 | 11:24

    ti si naš četnik milane samo to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA