NAPADAČ RADNIČKOG: Ja sam Partizanu dao gol i znam kako se pobeđuje (VIDEO)

Zbog teške povrede pauzirao je sedam meseci, ali se napadač Kragujevčana Savo Kovačević nada da će dobiti barem 15-ak minuta šansu protiv crno-belih da podseti na fenomenalne igre koje je svojevremeno pružao u dresu Slobode

  • 4

Nemoguća misija nalazi se pred fudbalerima Radničkog iz Kragujevca za vikend! Gostovanje lideru Partizanu u borbi za bodove opstanka i to u momentu kada klub proživljava najteže trenutke u istoriji.

Samo 14 bodova iz 20 utakmica i ubedljivo poslednje mesto ne daju im za pravo da prete crno-belima u Humskoj. Međutim, pitanje je da li bi Kragujevčani bili šest bodova od sigurne zone, ili bi se nalazili u njoj, da je napad od početka predvodio Savo Kovačević.

Omaleni napadač je svoju fudbalsku afirmaciju stekao u Proleteru iz Novog Sada, dok je reputaciju golgetera dobio igrajući za Slobodu iz Užica. U Kragujevac je došao iz Kazahstana, ali po povratu u srpski fudbal zadesio ga je veliki peh.

- Sedam meseci sam pauzirao zbog nategnuća ligamenata i meniskusa koji sam i operisao. Više sam vremena provodio u kolima i lečio se u Novom Sadu, nego što sam bio sa ekipom. Sada treniram i sa timom i idividualno, a pravi povratak očekujem u junu - počeo je Kovačević priču za TELEGRAF.

Upravo zbog toga što je dugo bio povređen, Kovačević će teško biti u prvih 11 protiv Partizana, ali se nada da će dobiti priliku barem nekih 15, 20 minuta da pokaže šta zna.

- Partizan je apsolutni favorit. Ljudski je nadati se, ali ne možemo pretiti. Pozicija na tabeli nam to ne dozvoljava. Ali, ja sam Partizanu dao gol igrajući za Proleter i pobedio sam ih sa Slobodom iz Užica - rekao je Kovačević i dodao:

- Verujem da možemo da iznenadimo Partizan, ali i Donji Srem u narednom kolu. Bez obzira što je situacija u klubu teška, verujemo u opstanak jer je svlačionica jedina zdrava atmosfera.

Kovačević se osvrnuo na spekulacije i predloge da njegov tim namesti meč iz keca u dvojku kako bi zaradio novac na kladionici.

- Ekipa se time ne bavi. Nema vajde od toga. To nije ljudski i Bog će na kraju sve da vrati - jasan je bio Kovačević u razgovoru za TELEGRAF.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA