POBEDIO JE MEJVEDERA, ALI MU JE RAKIJA DOŠLA GLAVE: Da li je ovaj Bugarin mogao da bude najbolji bokser svih vremena? (VIDEO)

Tužna je sudbina Serafima Todorova, osvajača srebra na OI u Atlanti * Da je menažderima umesto NE rekao DA u svlačionici posle pobede nad Mejvederom, sad bi se kupao u novcu. Ovako, nema ni za televizor

  • 6
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Davne 1996. godine na Olimpijskim igrama u Atlanti, bugarski bokser Serafim Todorov plasirao se u finale pobedom nad Flojdom Mejvederom nanevši mu, ispostaviće se kasnije, poslednji poraz u ringu.

Nekoliko meseci kasnije Mejveder je postao profesionalac, vezao 47 uzastopnih pobeda i zaradio 280 miliona dolara, iako je izgubio u Atlanti, dok pobednik Todorov danas nema ni pošten televizor u svom stanu. Kako je do toga došlo?

MEJVEDER vs PAKJAO: Zakazana borba veka! Šta mislite, za koliko su rasprodati hoteli?

Nedugo pošto je meč završen Todorov i Mejveder su se uputili ka svlačionici gde je bila zakazana doping kontrola. I jedan i drugi su bili tužni zbog načina na koji je meč završen i spekulacija da je na sudijsku odluku uticano sa strane. Tačnije, od strane Emila Ječeva koji je bio ''don'' suđenja u boksu.

- Sve je moguće - izjavio je Todorov nakon tog meča, a potom optužio Ječeva da mu je namesto da u finalu izgubi borbu.

Dok su Todorov i Mejveder sedeli u svlačionici i čekali kontrolu, u prostoriju su ušla tri čoveka. Dvojica su prišla Bugarinu i ponudili mu da postane profesionalan bokser. Ponudili su mu veliki novac, velike mečeve, novi život, stan i automobil.

- Videli su moj stil i želeli su me u ringu, jer nikad nisu gledali nekog belca kao što sam ja. Bez razmišljanja sam rekao NE - rekao je Todorov i nastavio:

- Spustili su poglede i pitali me znam li šta će se sad desiti? Okrenuli su se i prišli Mejvederu.

Par dana kasnije, Todorov je izgubio finale Olimpijskih igara. Osećao se izdanim od strane Ječeva. Pio je dva dana i želeo da se ubije od alkohola. A bio je veliki zaljubljenik u njega. Posebno je voleo rakiju, a pored nje pažnju su mu odvlačile i devojke.

- Tokom takmičenja ostali treneri su spavali u svojim sobama, dok sam ja morao da spavam sa Serafimom - istakao je njegov trener Stoimenov i nastavio:

- Jednom sam ga zaključao u sobi kako bih izašao na kratko, a kad sam se vratio nije ga bilo. Iskočio je kroz prozor. Našao sam ga par spratova dole u društvu ženskog atletskog tima.

Tad je bio cenjen i popštovan, a danas je na ivici egzistencije. Živi u stanu sa suprugom, njenom trudnom ćerkom i zajedničkim sinom. Ni on ni supruga nemaju stalan posao. Ona povremeno radi u supermarketu, dok je Todorov radio kao mesar i vozač. Nudili su mu i da bude diler droge zbog opasnog kraja u kom živi.

Ako ga pitate o onom momentu iz Atlante reći će da se pokajao. I suprugi Albeni je teško i žali zbog pogrešne odluke Todorova. Da je rekao DA, sad bi uživali u životu. I oni i deca. Ovako, s ulice se samo ponekad čuje ''Sarafa'', kako klinci nazivaju Todorova.

- Sećaju se - govori Todorov, ali mu u glasu nema nikakve sreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maestro

    4. april 2015 | 16:32

    Ne za se šta bi bilo kad bi bilo. Svako nosi svoj krst.

  • Pedja 032

    4. april 2015 | 16:59

    Zlatne kočije često naidju samo jednom u životu... Neko u njih uskoči, a neko ih i ne primeti

  • Goran

    4. april 2015 | 16:38

    Tako je uvek bilo, najveci talenti propadaju, a ako neki od tih dijamanata prezivi sve teskoce postaje legenda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA