Gruvali topovi: Arsenal rasturio Liverpul!

Sva četiri gola londonskog tima su priča za sebe. Domaći tim za samo osam minuta rešio pitanje pobednika i preuzeo drugu poziciju od Sitija

  • 1

Fenomenalni Arsenal igra kao u najboljim danima! Snagu čete Arsena Vengera osetio je i Liverpul, u meču 31. kola Premijer lige, u kome su "tobdžije" gruvale i ponizile direktnog konkurenta u borbi za Ligu šampiona rezultatom 4:1! Londonski tim će zahvaljujući sedmoj uzastopnoj pobedi "prenoćiti" na drugoj poziciji, sa dva boda više od Mančester sitija, koji u nedelju igra protiv Kristal Palasa.

Sva četiri gola Arsenala bila su priča za sebe!

Goste je "načeo" 20-godišnji Španac Ektor Belerin, koji se probio u kazneni prostor sa desne strane i izuzetno preciznim i odmerenim udarcem levom nogom pogodio dalji ugao nemoćnog Minjolea. Bio je to početak rapsodije Arsenala, koji je u roku od samo osam minuta postigao tri efektna pogotka. Posle majstorije Belerina, usledile su i bravure Mesuta Ozila i Aleksisa Sančesa.

Ujedinjeni protiv visokih cena ulaznica: Navijači Arsenala i Liverpula zajedno protestovali u Londonu!

Britain Soccer Premier League

Najpre je Nemac duplirao vođstvo iz slobodnog udarca, a onda je u samoj završnici Čileanac "pocepao" mrežu Liverpula strahovitim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Lopta mu je idealno "sela" na stopalo i Minjoleu nije builo spasa.

Tačku na veliku pobedu "tobdžija" stavio je Olivije Žiru u smiraj utakmice još jednim pogotkom za TV špice. Posle solo prodora Francuz je sa linije kaznenog prostora "odapeo levicu" i smestio loptu u gornji desni ugao gola. To je napadaču Arsenala bio već šesti gol u šestoj uzastopnoj utakmici čime je postao treći igrač u istoriji kluba, u eri Premijer lige, kome je to prvom uspelo posle Emanuela Adebajora i Iana Rajta.

Počasni gol za Liverpul, koji je od 84. minuta igrao bez isključenog Emrea Džana, postigao je kapiten Henderson iz penala.

Premijer liga, 31. kolo

Arsenal - Liverpul 4:1

(Belerin 37, Ozil 40, Sančes 45, Žiru 90+1 - Henderson 76)

Everton - Sautempton

Lester - Vest Hem

Mančester junajted - Aston Vila

Svonsi - Hal

VBA - KPR

Čelsi - Stouk

Nedelja

Barnli - Totenhem

Sanderlend - Njukasl

Ponedeljak

Kristal Palas - Mančester siti

TABELA: Čelsi 67, Arsenal 63, Mančester siti 61, Mančester junajted 59, Liverpul 54, Sautempton 53, Totenhem 53, Svonsi 43, Vest Hem 42, Stouk 42, Kristal Palas 36, Njukasl 35, Everton 34, VBA 33, Hal 28, Aston Vila 28, Sanderlend 26, Barnli 25, KPR 22, Lester 19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA