SUPERLIGA OVO NE PAMTI: Nijednog remija u celom kolu, Voša prekinula crni niz, Čuka ide ka Evropi!

Interesantna situacija u domaćoj JSL, nije bilo nijednog nerešenog rezultata u čitavom kolu, a uglavnom su se gosti radovali bodovima

  • 1

Vojvodina je minimalnim rezultatom savladala Spartak u Subotici, dok je Čukarički nastavio sa odličnim partijama io trijumfovao na gostovanju Donjem Sremu u Pećincima 2:1.

Vojvodina je zabeležila prvi trijumf posle tri utakmice, a strelac odlučujućeg gola bio je Mirko Ivanić u 49. minutu iz penala pošto je prethodno Goran Antonić igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Ekipa Zlatomira Zagorčića se ponovo priključili vrhu tabele i sada se nalazi na deobi trećeg mesta sa Čukaričkim, dok je Spartak u "zlatnoj sredini".

Vojvodina je nastavila uspešnu tradiciju protiv Spartaka, pošto je slavila 11 puta u poslednjih 15 međusobnih duela.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Čukarički je sa 2:1 u gostima pobedio Donji Srem u Pećincima u 21. kolu Superlige Srbije. Prvi gol postigla je domaća ekipa iz penala u sedmom minutu meča kada je siguran bio Darko Spalević. Čukarički izjednačava u 18 minutu pogotkom Slavoljuba Srnića, a pobedu svojoj ekipi donosi Nikola Stojiljković u 71 minutu utakmice.

Penal za Donji Srem na današnjem meču dosudio je Dejan Dimitrijević u šestom minutu kada je Čukin vezista Ivan Todorović napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru i domaćin pogotkom iz penala dolazi do prednosti. Medjutim, desetak minuta kasnije posle jednostavne akcije u kojoj je kapiten Igor Matić povukao loptu, Srnić je lako zatresao mrežu i doneo izjednačenje svojoj ekipi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U prvom poluvremenu Čukarički je imao terensku inicijativu i bio bolji rival, a dominaciju je nastavio i u drugom delu utakmice. Pobednički gol Stojiljković je postigao u akciji koja je krenula od Matića. Izbacio je Regana u prazan prostor i posle njegovog šuta, Belić je odbio loptu na koju je natrčao Stojiljković i bio precizan.

JSL, 21. kolo:

Subota

Spartak - Vojvodina 0:1

(Ivanić 49. penal)

Borac Čačak - Mladost Lučani 0:1

(Jovanović 88)

Novi Pazar - Crvena zvezda 2:1

(Pavlović 14, Jevtović 69 - Cvetković 16)

Voždovac - OFK Beograd 0:2

(Janković 5, Dražić 58)

Donji Srem - Čukarički 1:2

(Spalević 7, Srnić 18, Stojković 71)

Napredak - Jagodina 0:1

(Savković 61)

Rad - Radnički Niš 1:0

(Nenadović 62)

Partizan - Radnički 1923 2:1

(Babović 64, S. Ilić 72 - Rosić 70)

Tabela: Partizan 50, Crvena zvezda 45, Čukarički 40, Vojvodina 37, Novi Pazar 33, OFK Beograd 32, Rad 31, Jagodina 30, Spartak 24, Mladost Lučani 25, Borac Čačak 20, Napredak 20, Donji Srem 20, Radnički Niš 19, Voždovac 18, Radnički Kragujevac 14.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA