Nisu Kragujevčani izmislili sedenje na travi. Ovi fudbaleri su se već izležavali u znak protesta (VIDEO)

Sedenje fudbalera na terenu iz protesta prema upravi kluba nije usamljen slučaj u Srbiji. Ono čime su igrači Radničkog želeli da privuku pažnju javnosti na svoj problem već je viđen scenario

  • 2

Činom protesta, nesvakidašnjim, ali ne i prvim takvim na ovim prostorima, fudbaleri Radničkog iz Kragujevca ukazali su na tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze. Zanimljivo je da je ovakav radikalan korak zbog neisplaćenih zarada već viđen, i to u Srbiji, pre nekoliko godina.

Aprila 2012. u Kraljevu, u meču sa Slogom, igrači Radničkog iz Niša su na poptuno identičan način protestovali protiv tadašnje uprave na čelu sa predsednikom Slavoljubom Vlajkovićem.  Protest je trajao dva minuta, a igrači Sloge su se solidarisali sa Nišlijama.

APLAUZ U HUMSKOJ ZA IGRAČE RADNIČKOG: Svi posedali na travu, a igrači i navijači Partizana ih podržali! (VIDEO)

VAPAJ RADNIČKOG PRED PARTIZAN: Hoće da nas ugase! Treniramo s 3 lopte, a često nemamo ni hranu!

Navijači Radničkog zovu u pomoć kako bi spasili klub propadanja (FOTO)

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Bunt igrača Radničkog iz Niša, ali i ovaj najsvežiji sa Kragujevčanima u glavnoj ulozi, protiv nesposobnih uprava neodoljivo podsećaju na dešavanja iz prethodne godine tokom koje su se slične scene mogle videti u Meksiku, Španiji i Hrvatskoj.

Pažnju javnosti, ne samo u svojoj zemlji, u januaru minule godine privukli su fudbaleri Rasinga iz Santandera, koji su tokom kup duela protiv Almerije kao ukopani samo stajali prvih dvadeset sekundi. Već u narednoj rundi istog takmičenja protiv Sosijdada u revanšu radikalizovali su protest, jer se gazda kluba i pored malopre opisane opomene, oglušio o njihove apele.

Fudbaleri Rasinga su izašli na teren protiv Baskijaca, poređali se u polukrug oko centra i tako stajali i kada je sudija označio početak meča. Pošto nisu imali nameru da nastave, arbitar je odsvirao kraj, a epilog svega je jednogodišnja suspenzija Rasinga iz kupa i novčana kazna za klub.

U februaru su i igrači hrvatskog Osijeka bili primorani da ukažu javnosti na svoje probleme. Utakmica između Rijeke i Osijeka na „Kantridi“ počela je protestnim postrojavanjem gostujućih fudbalera koji nisu krenuli s centra igrališta u znak revolta zbog neisplaćenih plata, što je riječka publika propratila aplauzom, a  verna „Armada“ je na to skandirala „HNS pederi, nogomet ste s.ebali“.

Para za igrače nije bilo ni u Meksiku u jednom niželigaškom klubu po imenu Selaja - sve dok fudbaleri nisu izveli vrlo originalan nastup pre početka utakmice. Oni su izašli na teren sa kesama na glavama i time naterali čelnike kluba da im u ekspresnom roku isplate dugovanja. Jer, čim je fotografija obišla svet ljudi iz uprave su se oglasili da je problem s bankama rešen, i da je to bio razlog kašnjenja isplata.

Da li će i čelnike Radničkog probuditi gest fudbalera pokazaće vreme...

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cosijana

    5. april 2015 | 17:32

    Niko nije rekao da su oni to izmislili,a svako normalan ko je gledao tekmu zna zasto su to uradili. Podrska fudbalerima radnickog.

  • Nikola delije

    5. april 2015 | 22:21

    Aahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA