ZVEZDINE POBEDE NEREGULARNE, A KAD IZGUBI SVE JE MIRNO: Evo šta je Lalatović odgovorio na spekulacije!

- Neću da pričam nešto da bih se drugima dopao. Emotivan sam i uvek ću da branim Zvezdu - rekao je strateg crveno-belih

  • 40

Mnogo bure podiže se u srpskom fudbalu posle rezultata Crvene zvezde i Partizana. Trener crveno-belih Nenad Lalatović je pokrenuo novu posle poraza njegove ekipe u Novom Pazaru, kada je osim svojih igrača, za neuspeh potencirao i suđenje.

- Znam da je češće pametnije prećutati istinu ili je barem ulepšati, ali ja to ne mogu da radim. Jednostavno, uvek ću reći šta mi je na srcu, kad pogrešim ispraviću se, kao što sam to učinio kad je reč o sudiji u Novom Pazaru, ali neću da pričam nešto da bih se drugima dopao. Emotivan sam i uvek ću da branim Zvezdu - rekao je Lalatović "Novostima", a onda nastavio sa opširnim izlaganjem.

LALATOVIĆ: Bilo im je muka što smo se približili Partizanu, pa su poslali ovog sudiju

- Postala je praksa da kad Zvezda pobeđuje onda je neko: pustio, namestio, neki je drugi igrao za nju, upliću sve, svašta i svakoga. I nikad nije regularno i pošteno. Posebno su te priče bile lansirane kad smo prišli na dva boda, u pauzi se samo to potenciralo. I uvek perfidno, te OFK Beograd će da se pokloni Voždovcu, a oni nama i slične gluposti. A, kad izgubimo, potenciram zasluženo u Novom Pazaru, jer je rival iskoristio naše promašaje i greške, onda je sve mirno.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Niko ne priča o penalu na jednoj drugoj utakmici. To se lako zataška. Zato sam i rekao da su sad mnogi srećni i stojim iza toga. Trudim se da ne pričam o Partizanu i gledam svoja posla. Ali, isto tako voleo bih da oni gledaju samo svoje dvorište i da se ne bave Zvezdom. A, bave se, kad god pogledam novine, televiziju, to vidim. I to je istina, koja očigledno smeta. Nemam nameru da dolivam ulje na vatru i pričam o njima, baviću se kao i do sada svojim timom - rekao je Lalatović.

Strateg crveno-belih ipak ne smatra da je arbitar Glođović opravdanje za neuspeh.

- Ma kakvo opravdanje, nikad ga nisam tražio. Prvog dana sam rekao da sam uvek glavni krivac za svaki loš rezultat i to ne treba da ponavljam. Ljutio sam se na arbitre jer su me ostavili bez odgovora zbog čega je dosuđen penal. Zbog ruke ili faula? Ćutali su. Glođović, uz to, nije dosudio penal iako je bio tri metra od mesta događaja, već pomoćnik sa 50 metara rastojanja. Sve to je stvorilo kod mene konfuziju, pojačalo ljutnju da kažem i ono što nije trebalo. I odmah sam se ispravio, na konferenciji za medije. Mada i u toj spornoj izjavi nisam rekao da penal nije bio, već da ga nisam video. Sudija nije kriv što je Zvezda izgubila u Pazaru. Sami smo krivci, jer nismo dali gol iz pet prilika, a iz dve naše greške i samo tri šuta na gol rival nas je kaznio.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Partizan opet "beži" pet bodova.

- Fudbal je to, biće još klackalica. Iz nedelje u nedelju se potvrđuju moje tvrdnje da razlike u kvalitetu između večitih i ostalih klubova 10 do 15 odsto. Mi smo pregurali težak period, četiri gostovanja u šest mečeva, nadam se da ćemo pobediti Borac i Voždovac i raspoloženi sačekati derbi na našem stadionu. Ni mi, ali ni Partizan ne može da računa da će pobediti sve do kraja i zato je trka za titulu još otvorena. Nama je ovaj poraz teško pao, ali nas neće poremetiti u nastojanju da ostvarimo cilj - zaključio je Nenad Lalatović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    7. april 2015 | 08:55

    I ranije se i namestalo i gubilo i pobedjivalo.....ali su treneri Zvezde i Partizana bili gospoda s manirima a ne stoka uskog razmišljanja i plitkog vokabulara!!!!

  • Grocka Pfc

    7. april 2015 | 08:46

    Na kojoj utakmici se ne prica o penalu.Na utakmicu Cukaricki - Partizan misli verovatno,kada nije dosudjen cist penal za Partizan u devedesetom minutu,sigurno si na to mislio, ubedjen sam.

  • Vmc

    7. april 2015 | 09:06

    Pa nisu ni jednom klubu svirali toliko penala i na jednoj utakmici priznali čak dva gola iz ofsajda... Guraju vas i sta sad? Malo je sto se vacari , još treba da kažemo da je to super?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA