Rusija dobila prekinuti meč u Podgorici, Crnogorci kažnjeni dve utakmice pred praznim tribinama! (VIDEO)

UEFA je odredila kazne za nerede u Podgorici na duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a očekivano najdeblji kraj su izvukli Crnogorci čiji su navijači izazvali haos na terenu i tribinama

  • 13

Prekinuta utakmica između reprezentacija Crne Gore i Rusije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist Rusije, odlučila je UEFA.

Crna Gora će naredne dve utakmice kao domaćin morati da igra pred praznim tribinama, dok je Rusija kažnjena sa 25.000 evra zbog nedoličnog ponašanja njenih navijača na tom meču.

Susret G kvalifikacione grupe na stadionu u Podgorici prekinut je 27. marta već u prvom minutu pošto je ruski golman Igor Akinfejev pogođen sa tribina bakljom u glavu i morao je da bude prebačen u bolnicu, gde su mu dijagnostifikovane opekotine na vratu i blaži potres mozga.

Uprkos tome, sudija je posle dužih konsultacija odlučio da nastavi meč, a definitivno ga je prekinuo u 68. minutu nakon ponovljenog incidenta crnogorskih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili protivničkog igrača Dmitrija Kombarova.

 

 

Utakmica između Crne Gore i Rusije obeležena je brojnim incidentima na tribinama, a prekinuta je pri rezultatu 0:0.

Posle današnje odluke UEFA, Rusija na tabeli G grupe zauzima treće mesto sa osam bodova, iza vodećih Austrije sa 13 i Švedske sa devet. Crna Gora je ostala četvrtoplasirana sa pet bodova ispred Lihtenštajna sa četiri i Moldavije sa jednim bodom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slovenija

    8. april 2015 | 19:56

    Zivela Rusija!!!

  • Mijo

    8. april 2015 | 18:54

    Vec vidjeno na Balkanu...kao da se ovdasnji ,nazovi navijaci,utrkuju ko ce napraviti veci incident ,po sistemu:sto gore-to bolje...Sada ,kad su identifikovani,da li ce im se zabraniti trajno pristup sportskim priredbama ?Ne,naravno ...

  • IgorO

    8. april 2015 | 20:39

    Iako na utakmici Srbija-Albanija niko nije povredjen,a kamo li igrac, iako su prekid izazvali gosti,nama su oduzeti bodovi. Ne razumem logiku? U Podgorici su haos napravili domaci navijaci,povredili fudbalera gostiju i kaznjeni su samo porazom i praznim tribinama!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA