UEFA NE PRAŠTA USTAŠKI POKLIČ: Hrvati šokirani kaznom zbog navijača!

Meč protiv Italije "kockasti" će igrati pred praznim tribinama, a savez će morati da plati 55.000 evra

  • 14

Disciplinska komisija UEFA oštro je kaznila Fudbalski savez Hrvatske (HNS) zbog ponašanja navijača na meču kvalifikacija za EURO 2016 godine sa Norveškom.

Zbog rasističkog ponašanja navijača i upotrebe pirotehničkih sredstava u utakmici protiv Norveške, reprezentacija Hrvatske će narednu utakmicu igrati pred praznim tribinama, saopštila je UEFA.

Pod rasističkim ponašanjem navijača, evropska kuća fudbala podrazumevala je ustaški poklič "Za dom spremni". Takođe, HNS će morati da uplati novačnu kaznu od 55.000 evra.

Hrvatska će dakle utakmicu sa Italijom, 12. juna, igrati na "Poljudu" pred praznim tribinama. Uprava Hajduka i HNS-a u utorak je dogovorila da se meč odigra na splitskom stadionu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Šokiran sam i ja takvom kaznom, kao i svi. Šokiran i iznenađen. Videćemo sutra, bićemo pametniji... - rekao je predsednik Hajduka Marin Brbić.

Izvršni odbor HNS će na sednici u četvrtak na Plitvicama raspravljati o kazni UEFA  i zauzeti stav o predstojećem domaćinstvu susreta protiv Italije, saopšteno je iz saveza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • King

    9. april 2015 | 09:20

    Samo 55 hiljada ? A nas bi kaznili 5 miliona za sitnicu...

  • Brana

    9. april 2015 | 10:26

    Zamislite da su u Beogradu pogodili Nemackog golmana bakljom u glavu koja bi kazna bila?Crnogorci zamalo proglaseni herojem kola kvalifiacija za pokusaj ubistva Ruskog golmana a da je slucaj bio kao sto sam rekao sa Nemcima, Srbija bi bila bombardovana.Toliko o fer kaznama i jednakosti za sve,to je utopija komunzma a ne realnost zapadnog sveta i demokratije.

  • Srpski Doboj

    9. april 2015 | 09:13

    Kako mogu hrvate da kazne? Šokiran sam. Nikog nediraju i mirni su ko bubice. Iskreno rećeno, mala im je kazna. Da je FSS u pitanju, svi bih u haagu završili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA