Vojvodina protiv Benfike za prvi evropski trofej u istoriji!

Odbojkaše ekipe iz Novog Sada dva seta dele od prvog trofeja u istoriji kluba

  • 2

Odbojkaši Vojvodine će se u nedelju od 18 časova u Lisabonu odigrati revanš meč Kupa izazivača.

Novosađani su prvi meč u prepunom Spensu dobili sa 3:1 i do pehara ih deli samo dva seta. Po propozicijama takmičenja, ukoliko Benfika pobedi sa 3:0 ili 3:1, igraće se zlatni set, koji će odlučiti koja ekipa osvaja trofej.

Ekspedicija Vojvodine stigla je u glavni grad Portugalije u subotu, a trener ekipe Strahinja Kozić očekuje neizvestan meč.

- Put je bio naporan, ali učinili smo sve da se osvežimo. Domaćini će igrati sigurno još bolje, ali servisom možemo mnogo toga da uradimo i to će biti prvi zadatak. Očekujem neizvestan meč, pun naboja, a najvažnije je da sačuvamo pribranost i smirenost - rekao je Kozić.

Ukoliko dođe do pehara, Vojvodini će to biti prva evropska titula u klupskoj istoriji. Do sada su po 13 puta osvajali titulu šampiona države i pobednika nacionalnog Kupa, imaju dva treća mesta u Kupu evropskih šampiona, jedno treće mesto u Kupu pobednika Kupova i jedno cetvrto mesto u Top tims kupu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA