Da li je vreme za usporene snimke? Pogledajte kakav gol je poništen Iguainu zbog greške sudije! (VIDEO)

Arbitri u Seriji A napravili su veliku grešku na meču Napoli Fiorentina nisu priznali regularan gol za domaću ekipu

  • 1

Napadaču Napolija Gonzalu Iguainu poništen je regularan pogodak na utakmici protiv Fiorentine. Iako je lopta punim obimom prešla gol liniju golmana Neta, ovaj gol Argentinca nije priznat.

Iguain je veoma snažno šutirao sa oko 25 metara. Lopta je pogodila prečku i odbila se u zemlju, ali iza gol linije, a zatim se vratila u polje. Glavni arbitar meča nije video da je lopta završila u golu, a takođe nije reagovao ni pomoćni sudija koji stoji iza gola, kome je to u opisu posla, i koji je bio udaljen svega dva metra od lopte.

Lacio smenio Romu na 2. mestu, Napoli razbio Fiorentinu i pretekao Mihu! (VIDEO)

Iguain je uzalud protestovao, pošto sudije nisu promenile odluku. Tako nešto nedavno je uradio argentinski sudija, Herman Delfino, koji je posle usporenog snimka poništio odluku koja nije bila pravedna. Međutim, posle toga je kažnjen žestoko, jer FIFA strogo zabranjuje korišćenje video snimaka prilikom donošenja odluke!

Sudiju će ova odluka skupo da košta, ali će možda promeniti istoriju fudbala! (VIDEO)

Fudbalska organizacija uništila karijeru sudiji koji je doneo istorijsku odluku u fudbalu! (VIDEO)

Ipak, sve su češći protesti navijača posle ovakvih situacija, kada potpuno regularni golovi ne budu priznati. Jedan od najčuvenijih u poslednjih nekoliko godina je pogodak Frenka Lamparda na SP u Južnoj Africi. Posle toga je FIFA uvela video tehnologiju upravo za ovakve situacije, ali se ona koristila samo na narednom Mundijalu u Brazilu.

Pogledajte nepriznati gol Iguaina, koji će ponovo pokrenuti ovu polemiku u javnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA